Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Uspešno izvedena tura z e-kolesi med Rečico in Gornjim Gradom

V sredo, 22. junija, smo v okviru Festivala SAŠA kolesari, ki ga organizirajo Razvojna agencija SAŠA in občine SAŠA regije, uspešno izvedli vodeno kolesarsko turo z e-kolesi, na kateri smo med Rečico in Gornjim Gradom raziskovali naravne in kulturne znamenitosti, makadamske stranpoti in razgledne točke s prečudovitimi pogledi na Savinjsko in Zadrečko dolino.

Zbrali smo se pred Občino Rečica, kjer smo spoznali uporabo e-koles in opremo, ki nam jo je priskrbel vodnik Bojan Napotnik, KolesarSKI center Beli zajec. V čast nam je bilo, da nas je pozdravil svetovni prvak v ultra kolesarstvu Erik Rosenstein s svojo ekipo. Za ogrevanje smo se zapeljali mimo znamenitega prangerja po lepo prenovljenem trgu Rečice ob Savinji, nato pa kolesarjenje nadaljevali po Hmeljski kolesarski poti. Z Rečice smo se usmerili na pot ob čudoviti reki Savinji, na katero smo imeli najlepši pogled z mosta v Grušovljah.

Čez Homce smo prispeli v Zadrečko dolino, kjer smo se proti Kropi zapeljali po poti, ki je znana po čebelarjih. Vseh 16 udeležencev ture se nas je zbralo pred mogočno katedralo Sv. Mohorja in Fortunata v Gornjem Gradu, ki je po prostornini največja katedrala v Sloveniji. Skupaj smo se pripravili za vzpon na Florjan, ki pa smo ga z e-kolesi dokaj enostavno osvojili.

»Vodja ture je imel posluh tudi za tiste manj hitre in celotna ekipa se je dinamiki skupine lepo prilagodila. Bili smo zares prijetna družba in smo se imeli odlično!« je povedala Lidija Zajc Petrovič iz Medgen borze Rečica. Na Florjanu nas je čakal čisto pravi piknik. Uživali smo v zasluženi malici in razgledih, ki se vijejo od Črnivca na Zadrečko dolino in do Šentjanža v Savinjski dolini. Marsikaj zanimivega smo izvedeli tudi od predstavnikov obeh občin, ture sta se namreč udeležila tudi direktorica Občinske uprave Občine Rečica ob Savinji Urška Selišnik in direktor Občinske uprave Gornji Grad Zdenko Purnat s svojimi sodelavci. Vreme je zdržalo brez padavin in naša vesela ekipa se je spustila v Radmirje in se uspešno podala na cilj – nazaj na Rečico ob Savinji.

Oglejte si tudi