Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
6°C
SOB.
24°C
6°C
Oceni objavo

Splet prazničnih dogodkov

V sredini junija so se v občini zvrstile številne prireditve, s katerimi smo počastili občinski praznik. Že v sredo je županja Ana Rebernik pripravila sprejem za učence Osnovne šole, ki so skozi leta šolanja dosegli najboljše uspehe. Sprejema se je udeležilo šest učencev, ki so se z županjo ter ravnateljem Petrom Podgorškom in razredničarko Katjo Atelšek zapletli v sproščen pogovor o načrtih za prihodnost. Županja je učencem svetovala, naj bodo v prvih mesecih šolanja na srednjih šolah še posebej prizadevni, ter jih povabila, naj se vedno radi vračajo v svoj rojstni kraj.

Praznični dan občine Rečica ob Savinji je 17. junij, ki smo ga počastili s slavnostno sejo, tokrat prvič na novem amfiteatru. Zbrali so se številni gostje in domačini, ki jim je županja Rebernikova predstavila nekatere naložbe. Program so pripravili vrtčevski in šolski otroci, na seji pa so bila podeljena tudi priznanja za izstopajoče dosežke. Srebrni grb je prejel Janez Železnik, priznanje županje pa Osnovna šola Rečica ob Savinji, Mojca in Domen Križaj ter Prostovoljno gasilsko društvo Rečica ob Savinji. Priznanje županje mladim so prejeli odličnjakinji Ana Veninšek in Eva  Volk ter zlati maturant Jošt Vodovnik.

Sobota je bila še posebej praznična za občane na desnem bregu Savinje, saj so domačini pripravili slavnostno odprtje pobreške ceste. Na prisrčnem srečanju so program oblikovali otroci iz vseh treh zaselkov, naložbo je predstavila Barbara Žlebnik, o pobreški »tretji razvojni osi« pa je pregovorila tudi županja Ana Rebernik. Domačine in njihovo sodelovanje je pohvalil predstavnik VOCa Leopold Mikek, naložbo v vodovodno omrežje pa je predstavil direktor JP Komunala Andrej Kladnik. Cesto je blagoslovil diakon Stanko Čeplak, vsi pa so domačinom zaželeli varno vožnjo po prenovljeni cesti.

Oglejte si tudi