Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
9°C
4°C
Oceni objavo

LIPE ZA JUBILEJ

Lani je je podjetje BSH Hišni aparati Nazarje obeležilo 50-letnico delovanja na lokaciji Nazarje. Ob tem jubileju so se odločili, da kot družbeno odgovorno podjetje, ki skrbi in vlaga v razvoj lokalnega okolja in je usmerjeno v trajnostni razvoj, Občini Rečica ob Savinji podarijo 50 medovitih lip. Akcija je še posebej pomembna, saj ima tudi Občina Rečica ob Savinji v svojem grbu upodobljeno lipo.

Za saditev lip so se javili v Čebelarskem društvu Rečica ob Savinji, simbolno zasaditev prve lipe pa so predstavnik društva, občine Rečica ob Savinji in podjetja BSH Hišni aparati izvedli v sredo v neposredni bližini Trnovčkega mostu. Ob tej priložnosti se je županja Ana Nuša Rebernik zahvalila za donacijo, predstavnik BSH-ja Toni Ploštajner pa je podrobneje predstavil akcijo in tudi prizadevanja nazarske tovarne, da postane brezoglično podjetje. »Lipa je simbol slovenskega naroda, simbol povezovanja, ki je nekoč prestavljalo stičišče vaškega dogajanja, kjer so oblasti sprejemale pomembne krajevne zadeve; simbol trajnostnega razvoja in povezovanja ljudi z naravo.« Predsednik ČD Darko Glušič je omenil, da so čebelarji veseli, da imajo tako podjetja kot občine v Zgornji Savinjski dolini posluh za naravo in priznavajo pomen čebel. Ob tem je še dodal; »Kar čebele oziroma opraševalci pomenijo za naravo, pomeni BSH za našo dolino. Nazarska tovarna  namreč tudi v svojih osnovnih vrednotah v celoti izpolnjuje zahtevne naravovarstvene standarde.«

Ostale lipe bodo čebelarji zasadili v prihodnjih dneh ob cesti proti Trnovcu in na drugih mestih, s čimer bodo počastili 20. maj, svetovni dan čebel.

vir: spletna stran občine Rečica ob Savinji

Oglejte si tudi