Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
17°C
-1°C
Oceni objavo

Podpisan aneks z gasilci

V četrtek so v občinskih prostorih predsedniki treh prostovoljnih gasilskih društev in Gasilske zveze Zgornje Savinjske doline ter županja Majda Potočnik podpisali aneks k pogodbi o opravljanju javne gasilske službe v občini Rečica ob Savinji

Letošnji aneks je »težak« kar 138 tisoč evrov, saj poleg sredstev za delovanje, nabavo opreme, razdelitev požarne takse in  delovanje Gasilske zveze vsebuje še sredstva v višini 100 tisoč evrov za nabavo gasilskega vozila s cisterno za PGD Rečica ob Savinji. Ob podpisu je županja Potočnikova razložila razdelitev sredstev ter omenila, da so na področju financiranja gasilskih organizacij ostala nerešena vprašanja iz lanskega leta, kar naj bi uredili z rebalansom letošnjega proračuna. Zagotovila je, da je v občini veliko posluha za delo gasilcev ter poudarila vsesplošni  pomen PGD za vsak kraj.

Tudi tokrat je bilo največ pozornosti namenjeno področju nabave gasilske opreme, kamor sodijo vozila. Kot je poudaril poveljnik GZ Miro Brezovnik, bi morala biti osnova za dogovor večletni plan nakupa vozil.

Oglejte si tudi