Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
11°C
3°C
Oceni objavo

Izberi čistejši način prevoza

Slogan letošnjega Evropskega tedna mobilnosti (ETM) je Izberi čistejši način prevoza. E TM je namenjen zmanjševanju cestnega motornega prometa in spodbujanju čistejše mobilnosti – hoje, kolesa ali javnega prevoza. Kot vsako leto bo tudi letos potekal med 16. in 22. septembrom 2020. S sloganom Izberi čistejši način prevoza! želijo posameznike in organizacije spodbuditi k aktivnejši uporabi hoje, kolesa ali javnega prevoza.

Čistejša mobilnost, kot so hoja, kolo ali javni promet, prinaša več zdravja in višjo kakovost bivanja. Cilj trajnostne mobilnosti je zadovoljiti potrebe vseh ljudi po mobilnosti in obenem zmanjšati osebni motorni promet. Na svoje običajne poti se odpravimo na način, ki povzroča tudi manj hrupa, onesnaženja ali škode. Motorni promet je v Sloveniji največji onesnaževalec okolja, saj prispeva največji delež toplogrednih plinov. Zato je spodbujanje čistejše mobilnosti eden od pomembnejših ukrepov za izboljšanje bivanjskega okolja. 

V občini Rečica ob Savinji letos bomo med Evropskim tednom mobilnosti organizirali različne zabavne in športno ter poučno obarvane dogodke v sodelovanju z društvi, organizacijami, šolami, vrtci, posamezniki, ter lokalnimi ponudniki. Poleg tega bomo v sodelovanju z Društvom prijateljev mladine otrokom predstavljali pomen hoje in vožnje s kolesom, skupaj z otroki iz šole in vrtca pa bomo razmišljali, kako bi prometno uredili križišče v trškem jedru. 

Vsi skupaj tako izberimo čistejši način prevoza!

Več informacij o Evropskem tednu mobilnosti 2020 najdete na  http://tedenmobilnosti.si/2020/

#trajnostnamobilnost
#evropskitedenmobilnosti
#samo1planet
#care4climate
#sptm

 

Oglejte si tudi