Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
3°C
JUTRI
15°C
1°C
Oceni objavo

Rok Pogorevc članski državni prvak v judu

Judoisti JK Acron do 7 odličij na državnem prvenstvu članov in mlajših kadetov
Minulo soboto je v Lendavi potekalo člansko državno prvenstvo in državno prvenstvo za mlajše kadete in kadetinje, do 16 let. Tekmovanja se je skupaj udeležilo 267 tekmovalcev iz cele Slovenije. Koroški judo je zastopalo 12 judoistov Judo kluba Acron Slovenj Gradec ter 2 judoista, ki sta branila barve Judo kluba Ravne na Koroškem.

Prvi so na blazine stopili člani, pri katerih je za izredni uspeh poskrbel Rok Pogorevc, ki je v kategoriji do 100 kg mladinskemu naslovu državnega prvaka dodal še članskega. S tem je po 21 letih poskrbel, da imamo Korošci ponovno moškega članskega državnega prvaka. Nazadnje je namreč leta 1998 ta naslov osvojil Tomaž Lakovšek.

Uspeh so s tretjimi mesti dopolnili še Vinko Prevolšek v kategoriji do 60 kg, Nace Herkovič do 66 kg in Jan Horvat do 90 kg.

Peto mesto si je priboril Aldin Ribo do 81 kg, na sedmem mestu pa je tekmovanje zaključil Aljaž Gostenčnik, prav tako do 81 kg.

Med mlajšimi kadeti in kadetinjami je za uspeh poskrbela Neža Pečoler, ki je v kategoriji nad 70 kg ugnala vso konkurenco in si s tem priborila naslov državne prvakinje.

Tretji mesti sta osvojila še Klara Brodej do 63 kg in Vid Kavnik do 73 kg.

Žiga Verčkovnik, Žak Šuler, Nik Kovačič, Nejc Belaj in Hana Filipič so tokrat ostali brez uvrstitve.

Čestitke vsem, še posebej dobitnikom odličij in novima državnima prvakoma!

Oglejte si tudi