Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
4°C
JUTRI
22°C
6°C
Oceni objavo

Evropsko prvenstvo v plavanju 2022

V Rimu med 11. in 21. avgustom poteka Evropsko prvenstvo v plavanju.

Ravenčanka, članica Plavalnega Kluba Fužinar, Janja Šegel je udeleženka evropskega prvenstva. Za 21-letno Korošico, ki zastopa na EP v Rimu Slovenijo, pravijo, da je močan adut slovenske vrste.

Enaindvajsetletna Šeglova je vrhunsko predstavo oziroma izredno plavanje že pokazala, saj je za bronasto medaljo oziroma Nemko Mario Isabel zaostala 42 stotink sekunde. Plavala je 1:57,51.

Njena klubska kolegica Fainova je bila le sedemnajst stotink sekunde počasnejša (1:57,68). Zmagovalka je imela čas 1:56,36, druga z 1:56,52 pa je bila Britanka Freya Anderson.

Obe slovenski plavalki sta v finalu plavali hitreje kot v kvalifikacijah in polfinalu. Janja Šegel bi se z osebnim rekordom, za katerim je zaostala 83 stotink sekunde, prebila na zmagovalni oder, Katja Fain pa je za osebnim rekordom zaostala 19 stotink sekunde.

Naša vrhunska plavalka Janja Šegel je za Plavalno zvezo Slovenije povedala : “Drugi finale je za mano. Z rezultatom sem zadovoljna. Četrto mesto v Evropi je lep dosežek. Mogoče sem si želela malo hitrejše plavanje, ampak res, zadovoljna sem in grem naprej,”

Čestitke plavalkama, še posebej Janji in seveda držimo pesti in navijamo zanjo naprej.

Oglejte si tudi