Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
2°C
JUTRI
13°C
-1°C
Oceni objavo

Župan dr. Tomaž Rožen sprejel štirinajst maturantk in maturantov

Maturante, ki so na maturi dosegli najboljše uspehe, je župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen sprejel na slovesnem sprejemu, ki je potekal v sredo, 14. julija 2021, v sejni sobi Mestne hiše. Na sprejemu vseh zlatih maturantov letošnje generacije 2020/2021, Šolskega centra Ravne Srednje šole Ravne in Gimnazije Ravne, je župan najboljšim podelil zlate petice Zlatarstva Pečnik.

Štiri zlate maturantke in dva zlata maturanta, ki so »zrelostni izpit« na Gimnaziji Ravne najbolje opravili, so: Eva Hanžekovič Krevh, Nina Mravljak, Blaž Proje, Tonja Jeromelj, Anja Mravlak ter Gal Medvešek.

V generaciji 2020/2021 na SŠ Ravne je odličen uspeh osvojilo sedem maturantov, od tega je bil diamantni maturant Grega Potočnik, zlati pa so bili Anže Izak, Grega Konečnik, Žan Blaznik Lesičnik, Radovan Jorgić, Nace Krahulec in Žan Lah.

Učenka Glasbene šole Ravne na Koroškem, ki je v šestih letih glasbenega izobraževanja dosegla odličen učni uspeh, je Neja Veselko Pogorelčnik, ki je tudi prejela zlato petico iz rok župana.Čestitkam so se v Mestni hiši pridružili tudi razredničarke maturantov in maturantk ter ravnatelj Gimnazije Ravne Dragomir Benko in ravnateljica Srednje šole Ravne mag. Ivanka Stopar.

»Znanje in mladi predstavljajo vrednoto,« je dejal tudi župan dr. Tomaž Rožen ter zbrane dijakinje in dijake ob zaključku srednješolskega izobraževanja spodbudil k doseganju osebnih in tudi študijskih ciljev. Zaželel jim je lepe in mirne počitnice ter veliko sreče in uspeha na nadaljnji življenjski poti, prav tako pa je izrazil tudi željo, da bi vsak s svojega področja prispevali kot bodoče znanstvenice in znanstveniki k iskanju rešitev za lepšo prihodnost za naše lokalno okolje, občino in tudi širše.

Maturantke in maturanti, pred vami so dolge počitnice, ki naj bodo v znamenju sprostitve, uživanja in druženja, vse do meseca oktobra, ko vas čakajo novi izzivi, nove predavalnice, novi prijatelji, novi profesorji in še marsikaj drugega bi se našlo. Stopite na novo učno pot sproščeni in prepričani, da znate, zmorete in si predvsem želite.

Srečno!

vir: Občina Ravne na Koroškem, 14. julij 2021

Oglejte si tudi