Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
3°C
JUTRI
15°C
1°C
Oceni objavo

Duševno stanje otroka, mladostnika in JAZ

Definicija – je stanje popolnega telesnega, duševnega in socialnega blagostanja( dobrega počutja)
Vsi se dnevno soočamo z različnimi izzivi, stanji, čustvi, mislimi, ki smo jim bolj ali manj kos. Ob tem se spopadamo z različnimi občutki, veselimi, radostnimi ali negativnimi(smo zaskrbljeni, brez volje, nemočni, obupani, ne razumemo sami sebe….). Če jih uspešno rešujemo se spopadamo z njimi, kažemo kakšen odnos imamo do sebe, drugih… V nasprotnem primeru, se kaže nizka samopodoba, jeza, žalost, se zapremo vase, težave s prehranjevanjem, spanjem, nasilništvo in uporaba različnih substanc…
Težave v duševnem zdravju, se lahko zgodijo vsakomur. Zelo pomembno je, da znamo izražat svoje občutke in čustva.
Prav bi bilo, če bi pravočasno opazili znake – najlažje opazimo pri drugemu, večina jih ne prizna da imajo težavo.
Obvezno je potrebno poiskati pomoč, čeprav oseba s težavo ne bo zato. Pomoč je poleg uradne medicine lahko tudi alternativa. Poznamo nekaj tehnik, ki pozitivno vplivajo na naše duševno zdravje: Zdravljenje z energijo, Gamma tehnika z tapkanjem, Access bars tehnika, Zdravilna koda….
Vse to pa je 99% učinkovito, če se oseba odloči da želi iz tega stanja. Seveda to ni čarobna palčka, prav je da se oseba tudi sama potrudi. Veliko jih je prepričanih ali jih celo prepričajo, da so tehnike same po sebi dovolj!!!
Vedno poskrbimo za dom, avto, prijatelje…. Sebe postavljamo na daleč najbolj zadnje mesto ali pa se sploh ne damo v kontekst. Čas je za spremembo, prav je da veste, da drugih ne moremo spremeniti – lahko pa sebe in prav je tako.
To je bogata popotnica za naše otroke, vnuke, okolico ter predvsem za nas same, da zaživimo – kar je naša rojstna pravica.

Društvo za Prebujanje Duše in Telesa
www.prebujanjeduse.weebly.com
FB: harmonija duše in telesa
Javornik 27, Ravne na Koroškem
041 915 142 Branka Kraup
041 463 717 Vida Plazl

Oglejte si tudi