Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

Pester konec tedna za Klub koroških študentov: obuditev norih dijaških žurov in uspešen tečaj oživljanja

V petek, 31. 3. 2017, se je v Kompleksu na Ravnah na Koroškem odvijal težko pričakovan dogodek Dijaške sekcije Kluba koroških študentov KKŠ Jugonostalgija. Članom dijaške sekcije KKŠ se je ideja za dogodek utrnila zaradi skupne ljubezni do Pingo soka ter hitov, ki so jih poslušali naši starši. Odločili so se, da oboje združijo in iz tega priredijo tematski žur. Od ideje do izvedbe je vse potekalo gladko, a organizatorji tako množičnega odziva obiskovalcev niso pričakovali.
Prostori KMKC Kompleks so bili v petek zvečer zapolnjeni do zadnjega kotička. Prvih petdeset obiskovalcev najbolj obiskanega dijaškega žura v Kompleksu je na vhodu dobilo Pingo sok, na žuru so se žvečili Čunga lunga žvečilni gumiji, za še bolj pristno nostalgično vzdušje pa je z najboljšimi hiti bivše Juge skrbel band Trenutno stanje.
Organizatorji so bili nad obiskom izjemno pozitivno presenečeni, Doris Brajnik, predsednica KKŠ pa je povedala: »Na volitvah sem povedala, da je eden izmed mojih ciljev, da se v program Kluba koroških študentov vrnejo dijaški žuri in vesela sem, da lahko povem, da so dijaški žuri nazaj in še boljši! Udeležba na KKŠ Jugonostalgiji in odziv samih obiskovalcev sta me zelo presenetila. Rada bi še pohvalila dijaško sekcijo za njihovo zagnanost za delo za dobrobit dijakov cele Koroške regije. Upam, da se taka udeležba ponovi na naslednjem dijaškem žuru z imenom 50 shades of Rock 'n' Roll, ki bo že ta petek, 7. 4. 2017.«
Obiskovalci dogodka pa niso bili le dijaki, v petek smo v Kompleksu lahko srečali tudi veliko število študentov in ljudi, ki so mladi po srcu.
Dijaški žur v petek pa ni bil edini dogodek Kluba koroških študentov ta konec tedna. V soboto, 1. 4. 2017 ob 16. uri, so člani Kluba koroških študentov nadaljevali s projekti, in sicer z izvedbo Obnovitvenega tečaja temeljnih postopkov oživljanja. Udeleženci so se v sklopu tečaja teoretično izobrazili na strokovnem predavanju reševalca Petra Kordeža, ki mu je sledilo učenje oživljanja v praksi. Na lutkah so se udeleženci tečaja, ki je potekal v sodelovanju z Zavarovalnico Triglav, naučili izvajanja umetnega dihanja, masaže srca in uporabe avtomatskega defibrilatorja.
Udeležba na obeh projektih preteklega konca tedna je bila navdušujoča, obisk in odziv udeležencev je ekipi še povečal zagon, zato v prihodnjih tednih napovedujejo še nekaj zanimivih projektov. Za več informacij aktivno spremljajte Facebook stran Kluba koroških študentov.

Oglejte si tudi