Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
4°C
JUTRI
22°C
6°C
Oceni objavo

V Vailu najboljša Megan Mascarenas in Kokoro Fujii

V znanem ameriškem smučarskem središču je potekala predzadnja tekma za svetovni pokal v balvanskem plezanju. Jernej Kruder je pristal na 11. mestu, na vrhu ni bilo nobenih presenečenj. 

V ženski konkurenci je lanskoletni uspeh ponovila osemnajstletna ameriška plezalka Megan Mascarenas, ki je v finalu edina dosegla vrh vseh balvanskih problemov. Z enim vrhom manj je bila druga Shauna Coxey. Britanka si je pred zadnjo tekmo že zagotovila zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala. Na tretje mesto se je z dvema doseženima vrhovoma uvrstila izkušena avstrijska plezalka Anna Stöhr.

V moški konkurenci je zmagal Japonec Kokoro Fujii, drugi je bil njegov reprezentančni kolega Tomoa Narasaki, tretji pa ruski plezalec Alexey Rubtsov. Fujii je na vrhu v skupnem seštevku svetovnega pokala zamenjal Narasakija. Tako se bosta Japonca na zadnji tekmi v Münchnu borila za skupno zmago. Ruski plezalec se je z novimi šestdesetimi točkami utrdil na tretjem mestu.

V Vailu so plezali trije slovenski predstavniki. Jernej Kruder je še šestič letos plezal v polfinalu in dosegel končno 11. mesto. Čeprav je bila njegova velika želja, da bi se končno uvrstil med šest najboljših, pa njegova forma ni na takšni ravni, da bi se vmešal v boj za najvišja mesta. Svojo najboljšo uvrstitev v sezoni je dosegel Gregor Vezonik, ki je z 29. mestom vknjižil letošnjo prvo točko. Julija Kruder se je prav tako z 29. mestom tretjič letos uvrstila med dobitnice točk.

Svetovni pokal Vail 2016 - rezultati

 MOŠKI

1.

Kokoro Fujii (JAP) 2v4, 3b5

2.

Tomoa Narasaki (JAP) 1v1, 4b7

3.

Alexey Rubtsov (RUS) 1v1, 4b10

4.

Yoshiyuki Ogata (JAP) 1v1, 3b3

5.

Rustam Gelmanov (RUS) 1v3, 3b5

6.

Sean McColl (KAN) 0v, 3b5

 

11.

Jernej Kruder (SLO)

 

29.

Julija Kruder (SLO)

 

29.

Gregor Vezonik (SLO)

 

 

ŽENSKE

1.

Megan Mascarenas (ZDA) 4v5, 4b5

2.

Shauna Coxey (VBR) 3v4, 4b7

3.

Anna Stöhr (AVT) 2v5, 3b4

4.

Melissa Le Neve 2v5, 3b7

5.

Miho Nonaka (JAP) 1v1, 2b4

6.

Alex Puccio (ZDA) 1v3, 1b3

 

29.

Julija Kruder (SLO)

 

 

Zadnja tekma za svetovni pokal v balvanskem plezanju bo potekala 12. in 13. avgusta v olimpijskem parku v Münchnu.

Oglejte si tudi