Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
0°C
JUTRI
13°C
1°C
Oceni objavo

Predstavitev knjige IVAN PENEC: NAJINA POT

V Koroški osrednji knjižnici je v petek zvečer potekal zanimiv in lep večer ob predstavitvi knjige avtorja domačina, doma s Prevalj.

Ivan Penec – Vanč je ob svoji sedemdesetletnici svoje pesmi zbral v knjigi Najina pot, knjigo posvetil svoji ženi, svojim zanamcem pa podaril lep spomin. Ivan Penec je univ .dipl. pravnik, dolga leta direktor Doma starejših na Fari, sedaj upokojenec, ki se aktivno ukvarja s kmetovanjem, vmes pa najde čas še za pisanje in glasbo.

Prav pesem ga je spremljala v vseh življenjskih obdobjih. Že majhen je rad prepeval, predvsem ljudske in koroške pesmi. Prve pesmi je objavil že v osnovni šoli v šolskem glasilu, kasneje je pisal priložnostne pesmi za družino, sorodnike in prijatelje.

Rdeča nit zbirke so ljubezen do žene, družine in kmetije. Šestnajst pesmi je tudi uglasbenih. Na predstavitvi jih je zapela njegova Vokalna skupina Rute, katere osnovni koncept je izvajanje ljudske glasbe s pomočjo instrumentov. Z avtorjem se je v polni Kuharjevi dvorani knjižnice pogovarjala Marta Krejan Čokl.

Oglejte si tudi