Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
1°C
NED.
12°C
-0°C
Oceni objavo

Jesen na Koroško prinesla kopico svežih klubskih dogodkov za mlade

Klub koroških študentov (KKŠ) je v začetku julija otvoril študentsko počitniško sezono s svojim največjim dogodkom to leto, prvim KKŠ Summer Break-om. Športno-zabavni projekt se je odvil 8. julija 2017 na Športnem parku Ravne na Koroškem. Čez dan so se odvijali športni turnirji, zvečer pa je sledila zabava z domačimi Happy Ol' McWeasel in srbskimi Ritam, Sex i ja, Red Hot Chilli Peppers Tribute band.

Sledile so študijske počitnice, ko si je tudi Klub koroških študentov vzel čas za poletni oddih, a med tem ekipa KKŠ-ja ni mirovala. Ves čas smo že pridno kresali ideje in snovali nove projekte za svoje člane. Tako je začetek novega šolskega in študijskega leta konec septembra otvorila Dijaška sekcija KKŠ s prvim izmed letošnjih dijaških žurov KKŠ Candy LAND, ko so zatresli najbolj razvpito ravensko klet KMKC Kompleks s hip hop in R&B ritmi. Študentje pa so jesensko sezono otvorili v športnem duhu, ko so prvi študijski vikend skupinsko »odšprancirali na Uršljo goro« pod okriljem projekta KKŠ šprancir na Uršljo goro. Šport je nasledila dobrodelnost, saj je Klub koroških študentov v sklopu akcije Častim pol litra organiziral kar dve krvodajalski akciji, in sicer v Radljah ob Dravi ter na Muti.

Drugi študijski vikend je otvorila Dijaška sekcija z XXX ob čaju, večeru, ki je bil namenjen sprostitvi ob čaju ter prebiranju mladinske avtorske poezije in proze ob akustični spremljavi Ane Podržavnik in Maše Jakopič. En X za prozo, en X za poezijo in en X za čudovito glasbo. Vikend se je nadaljeval bolj eksotično, saj se je Kompleksova dvorana za eno popoldne spremenila v kuhinjo – odvijala se je namreč KKŠ Sushi delavnica, kjer so se obiskovalci naučili izdelati sushi pod vodstvom izkušene Megumi Yoshida. Poleg tega pa se je v tem vikendu začel tudi KKŠ-jev začetni tečaj nemščine.

Sredina oktobra je stresla prestolnico s tradicionalno Koroško gavdo v Ljubljani. 700 obiskovalcev se je zbralo, da bi se podružili, uživali v tradicionalni koroški košti in zažurali do jutra z Vladom Kreslinom ter Luko Basijem. Do vikenda so si Korošci ravno opomogli od divje Koroške gavde v Cvetličarni, in so se v soboto podali na Ivarčko jezero na KKŠ Paintball.

Jesen je torej na Klubu koroških študentov zelo produktivna, polna svežih idej in raznolikih projektov. V prihodnjem mesecu KKŠ za svoje člane pripravlja še precej zanimivih dogodkov. V prihajajočem koncu tedna vas v najlepši kleti KMKC Kompleks v petek pričakuje Dijaška sekcija s KKŠ Wall of Rock, v soboto pa vas vabijo na Kope na KKŠ Kostanjev piknik, lahko pa se boste udeležili tudi tematske delavnice Crops paint in se naučili izdelati strašljive maske v Komplesu! Večer se bo nadaljeval s klasičnim Halloween metal večerom.

Kaj vam Klub koroških študentov pripravlja za november? Spremljajte našo Facebook stran – za pokušino pa vam izdamo dva projekta, ki jih pripravljamo za vas. V študijskih središčih se bomo zdaj že tradicionalno odpravili v gledališče v okviru projekta KKŠ Gledališčniki, v domačih krajih pa vam 25. 11. 2017 pripravljamo delavnico mešanja koktajlov. Se vidimo!

Oglejte si tudi