Logo MojaObčina.si
DANES
7°C
3°C
JUTRI
10°C
3°C
Oceni objavo

Goran Krmac kvartet: Jazz Ravne

'Pozabljena ljudstva: Glasbeni izziv, filmska atmosfera, zbirka zgodb iz te in drugih realnosti.' Takšen je bil uvod za koncert vrhunskega jazza v KMKC Kompleks. Samo še dva koncerta se bosta zvrstila v okviru abonmaja Jazz Ravne v letu 2017. 

 

Drugi koncert 11. sezone abonmaja Jazz Ravne pa je bil v znamenju že rednega obiskovalca naših odrov Gorana Krmaca. Kvartet je igral v zasedbi: Goran Krmac, Janez Dovc, Eduardo Raon in Nino Mureškič. Kvarteta s tubo, harmoniko, harfo in tolkali ne srečaš prav pogosto, zato lahko z gotovostjo trdimo, da je bil to dober odmerek pravega jazza!

 

Tubist Goran Krmac, harmonikar Janez Dovč, harfist Eduardo Raon in tolkalec Nino Mureškič so sprejeli nov izziv ter izdelali zvok, ki se sklicuje na klasično, jazz, ljudsko in druge glasbene zvrsti. Ob kompozicijah Gorana Krmaca so našli enotnost v dopolnjevanju igrivosti, modrosti in raziskovalnosti. Tako uprizarjajo glasbene slike, ki prikličejo na trenutke meditativnost, na trenutke filmsko vzdušje, na trenutke humor; vse to s skrbnim prepletanjem kompozicije in improvizacije. Z uporabo elektronike dosega kvartet bogato dinamiko, ki pod gladino preprostih in poslušljivih motivov odkriva globino dolgoletnega raziskovanja in glasbenega mojstrstva.

Zasedba: 
Goran Krmac – tuba / elektronika

Janez Dovč – harmonika / elektronika

Eduardo Raon – harfa / elektronika

Nino Mureškič – tolkala / elektronika

Oglejte si tudi