Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Podeljena so občinska priznanja

V sredo, 23. junija 2021, je pred Mestno hišo na Ravnah potekala slovesna seja s podelitvijo občinskih odličij, z namenom počastitve občinskega praznika v mesecu aprilu, ko razmere povezane z epidemijo niso omogočale zbiranja in druženja. Ob letošnjem prazniku je bila podeljena

  • nagrada Občine Ravne na Koroškem: Milanu Kamniku,
  • 2 Veliki plaketi Občine Ravne na Koroškem: Branku Kakerju in desetini starejših gasilcev PGD Kotlje,
  • 2 Veliki Prežihovi plaketi: Tilnu Hudrapu in Gledališki skupini Kulturnega društva Kotlje,
  • 2 Plaketi Občine Ravne na Koroškem: Območni enoti NIJZ Ravne na Koroškem in dr. Vinku Skitku
  • ter Klančnikova plaketo, ki jo je prejel Rok Ažnoh.

Župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen je ob tem slovesnem dogodku podelil tudi 3 Listine o priznanju, ki se podeljujejo posameznikom ter podjetjem, organizacijam, skupnostim, društvom in skupinam ljudi za dosežke in rezultate, ki so pomembni za ugled občine, ali za požrtvovalnost in človekoljubje, ki ga izkažejo s svojimi dejanji v posameznem letu. Listine o priznanju so prejeli Anej Gorenjak za izstopajoče glasbene dosežke in širjenje ugleda, Iza Mlakar in Tjaša Oder pa za izstopajoče športne dosežke, širjenje ugleda in promotorstvo vsaka svoje športne panoge.

V kulturnem programu je sodelovala izjemna poznavalka ljudske glasbe, doktorica Inge Breznik (rojena kot Šipek Vodnjov). Ob zahvalni besedi Milana Kamnika, pa je kajpak zazvenela tudi njegova pesem.

Vlada Republike Slovenije je lani junija izdala Uredbo o spominskem znaku »Za požrtvovalnost v boju proti COVID-19«, ki ureja podelitev spominskega znaka za požrtvovalnost pri izvajanju ukrepov za preprečevanje širjenja epidemije nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19). Na dogodku so bili spominski znaki podeljeni Koroškemu medgeneracijskemu centru, Društvu tabornikov – rod Koroški jeklarji, Aniti Potočnik Slivnik, Ireni Došen, Vojku Belaju, Nebojši Iliću, Darji Gorenšek, Rajku Vrhovniku, Jaki Slivniku, Dominiki Bobek, Branku Kakerju in Janji Širnik.  

Vsak uspeh posameznika je gradnik k veličini in pomenu Raven na Koroškem kot mesta, ki veliko obeta, veliko nudi in privlači vse, ki jih uspe nagovoriti. Uspehi vseh nagrajencev so s ponosom zapisani našemu mestu in njegovi prihodnosti za kar se jim zahvaljujemo in jim iskreno čestitamo.

Fotografije: Grega Ravnjak, Happy memories studio

Oglejte si tudi