Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

12. oktober - Praznik mesta Ravne na Koroškem

Krajevni praznik mesta Ravne na Koroškem, na katerem se je to soboto, 12. 10. prepletala nit povezovanja spomina na dogodke ob ustanovitvi prvega odbora OF, 12. oktobra leta 1942, smo obudili s pohodom na Navrški vrh in spominsko slovesnostjo, v organizaciji Občinskega odbora ZZB NOB Ravne na Koroškem.

 

Dogajanje na platoju pred DTK so pospremili nepogrešljivi člani Pihalnega orkestra železarjev Ravne, praporščaki domoljubnih in veteranskih organizacij koroške, na odru pa so se vse generacije združile v kulturno-glasbeni program. Predstavil se je Vrtec Ravne, enota Solzice s projektom, ki lepo poveže včeraj in danes – Ples skozi čas, gimnazijci so prispevali večino glasbenega programa, nastopili sta vokalistki Tinkara Lednik in Nuša Perenda s spremljavo ter na harmoniki, Tina Kalajžič. Zapeli so tudi člani Pevskega zbora Mlada srca, društva Sožitje Mežiške doline.

 

Ob prazniku mesta Ravne nas je nagovoril predsednik Četrtne skupnosti Javornik – Šance, Rajko Kočet.  Vsem občankam in občanom mesta Ravne na Koroškem je ob prazniku čestital župan občine Ravne na Koroškem, dr. Tomaž Rožen.

 

Za najmlajše pa je bilo poskrbljeno z različnimi aktivnostmi, ki so jih pripravila številna domača društva, ki so se predstavila tudi na stojnicah. To so društva, ki v občini s svojo dejavnostjo ustvarjajo veliko lepega za ljudi. Prav tako so obiskovalci prireditve lahko poskusili domače dobrote. Gimnazijci so med drugim predstavili peko palačink s sončno energijo (s fizikalnim poskusom). Dijaki Srednje šole pa so na svojem razstavnem prostoru pripravili predstavitev svojih izdelkov s področij strojništva, računalništva, elektrotehnike in robotike. Odlične miške so pekle predstavnice KMC.

 

Muzej na Ravnah je pripravil dan odprtih vrat. Ob prazniku mesta Ravne pa so v Koroški osrednji knjižnici pripravili raziskovalno delavnico.

 

V parku je poleg predstavitve javnih zavodov in pomembnejših institucij na Ravnah, potekal že 53. kros občinskih reprezentanc, v organizaciji Koroškega atletskega kluba in Občine Ravne.

 

Program je vodila Janja Širnik, za tolmačenje gluhim je poskrbela Aleksandra Logar.

 

Po končanem uradnem delu je sledila še brezplačna malica, za dobro počutje in zabavo pa je poskrbel tudi drugouvrščeni ansambel koroškega festivala narodnozabavne glasbe - Guštanj 2019, ansambel Srčni muzikanti.

Oglejte si tudi