Logo MojaObčina.si

Ravne na Koroškem

JUTRI
25°C
15°C
PON.
26°C
16°C

V ambulantah NIJZ le samoplačniško cepljenje proti sezonski gripi

Izvajanje cepljenja proti gripi v letošnjem letu določa Pravilnik o določitvi Programa cepljenja in zaščite z zdravili za leto 2019. Kot vsako leto tudi letos cepljenje proti gripi poteka pri izbranih osebnih zdravnikih in v ambulantah NIJZ.

 

Cepljenje je še posebej priporočljivo za skupine prebivalstva, ki so izpostavljene večjemu tveganju za težji potek bolezni in nastanek zapletov zaradi gripe. V te skupine spadajo starejši od 65 let, kronični bolniki, osebe z izrazito povečano telesno težo (ITM ≥ 40) in nosečnice. Vse naštete skupine so v sezoni 2019/2020 upravičene do brezplačnega cepljenja proti gripi. Stroške cepljenja v celoti krije Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije iz obveznega zdravstvenega zavarovanja, cepljenje pa poteka pri izbranih osebnih zdravnikih.

Cepljenje proti gripi v ambulantah NIJZ izvajamo le samoplačniško. Osebe, ki so upravičene do brezplačnega cepljenja proti gripi, se sicer lahko cepijo v ambulantah NIJZ, vendar je v tem primeru cepljenje samoplačniško.

Kontaktni podatki ambulante NIJZ in termini za naročanje:

RAVNE NA KOROŠKEM

Ob Suhi 5b
2390 Ravne na Koroškem

02/8705 608
ponedeljek–četrtek: 11.00–14.00

petek: 11.00–12.00

 

Več o sezonski gripi si lahko preberete na: https://www.nijz.si/sl/gripa-0

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi