Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
5°C
JUTRI
18°C
5°C
Oceni objavo

Ta četrtek ključna vladna odločitev o poroštvu, ki bo vplivala na ne-/izvedbo protesta!

V ponedeljek, 7. oktobra 2019, se je na Ravnah na Koroškem sestal pripravljalni odbor za organizacijo napovedanega protesta HOČ`MO PRVO LOPATO! v Ljubljani. Odbor sestavljajo predstavniki Mladinske iniciative za 3. razvojno os, koroške občine, Gospodarska zbornica Koroške ter Območne obrtno-podjetniške zbornice. 

 

Ključen za izvedbo protesta je za organizatorje podatek o sprejemu poroštvenega zakona s strani Vlade Republike Slovenije. Če bo vlada do 17. oktobra 2019 potrdila vsebino t. i. poroštvenega zakona za 3. razvojno os, bo pripravljalni odbor protest zamrznil, do končne odločitve v Državnem zboru.

 

Na petkovi koordinaciji (4. 10. 2019) spremljanja gradnje 3. razvojne osi na Koroško so bili predstavniki koroške s strani ministrstev za infrastrukturo in finance uradno obveščeni, da je v vladno proceduro poslan usklajen predlog t. i. poroštvenega zakona. Korošci prizadevanja ministrstev podpiramo, zato pripravljalni odbor za organizacijo protesta vladi sporoča, da namen ni protestirati za vsako ceno, temveč je ključen sprejem poroštvenega zakona, ki pomeni zeleno luč za pričetek gradnje koroške hitre ceste.

 

V pričakovanju odločitve vlade o poroštvu za 3. razvojno os, pa so organizatorji protesta potrdili, da priprave na protest potekajo v skladu z načrtovanimi ter da se predvideni avtobusi polnijo. Logistično je s strani organizatorjev protesta vse nared za izvedbo, dne 17. oktobra 2019, ob 10. uri, pred vladno palačo.

 

Pripravljalni odbor zato pričakuje sporočilo vlade o tem, ali in kdaj namerava poroštveni zakon za 3. razvojno os sprejeti?

 

V nestrpnem pričakovanju odločitve vlade vas lepo pozdravljamo!

 

HOČ`MO PRVO LOPATO!

Oglejte si tudi