Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Karierna tržnica 2023 za osnovnošolce

V torek, 17. januarja 2023, se je v popoldanskem času telovadnica Osnovne šole Koroški jeklarji po dveh letih premora ponovno spremenila v živahno prizorišče Karierne tržnice.

Dogodek, ki je postal že tradicionalen, saj se je prva takrat imenovana poklicna tržnica zgodila v mesecu januarju leta 2015 in se z izjemo 2021 in 2022 odvijala skozi vsa leta. Osnovni namen karierne tržnice je predstavitev srednješolskih programov, dijaških domov, potencialnih štipenditorjev in delodajalcev devetošolcem obeh ravenskih osnovnih šol in njihovim staršem.

Tudi letos so se jim pridružili predstavniki srednjih šol in dijaških domov koroške, savinjske in podravske regije; Gimnazije Ravne, Srednje šole Ravne, Srednje zdravstvene šole Slovenj Gradec, Srednje šole Slovenj Gradec in Muta, Gimnazije Slovenj Gradec, Gimnazije in srednje kemijske šole Ruše, Biotehniške šole Maribor, Škofijske gimnazije A.M. Slomška Maribor, ŠC Velenje, Srednje šole za storitvene dejavnosti in logistiko Celje, Dijaškega doma Celje in Dijaškega doma A. M. Slomška Maribor.

Vabilu so se odzvali tudi predstavniki Območne obrtno podjetniške zbornice Ravne na Koroškem (Cvetličarna Vrtnica, Avtohiša Žunko, Gostilna in mesarija Lečnik, Lesarstvo Žaže), A.L.P. Peca s predstavitvijo projekta KOR – NET, predstavniki podjetij SIJ Metal d.o.o. in Ravne Systems, Zavod RS za zaposlovanje, RRA Koroške ter Policija.

Dogodka se je udeležila večina devetošolcev obeh ravenskih osnovnih šol (vseh devetošolcev je 88) in njihovi starši ter razredniki. Po uvodnem pozdravu in nagovoru ravnatelja OŠ Koroški jeklarji Aljaža Banka so bili obiskovalci povabljeni k stojnicam, kjer so dobili informacije o programih in specifikah posameznih šol ter dejavnostih, politiki zaposlovanja in štipendiranja v podjetjih.

Gostujoče šole in podjetja so se izvirno predstavili, na stojnicah so ponujali številne zloženke, pripomočke in izdelke. Nekateri so obiskovalcem omogočili, da se sami preizkusijo v njihovi dejavnosti.

Odzivi gostujočih šol in podjetij in tudi odzivi obiskovalcev so bili zelo pozitivni.

 

Vir informacij: Tanja Naveršnik, svetovalna delavka in izvajalka dodatne strokovne pomoči

Fotografije; arhiv OŠ Koroški jeklarji

Oglejte si tudi