Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
12°C
JUTRI
28°C
12°C
Oceni objavo

Sajenje nadomestnih dreves – uresničujemo donacijo skupine SIJ

Občina Ravne na Koroškem je uresničila namenska sredstva - s prejetimi donatorskimi sredstvi obnavljamo lani v julijskih in avgustovskih neurjih poškodovana drevesa v parku z nadomestno saditvijo dreves. Skupina SIJ in njene koroške družbe so na slavnostnem dogodku v SIJ Metalu Ravne, lani septembra, občini Ravne na Koroškem izročili donatorska sredstva v višini 10.000 evrov za odpravljanja posledic največje naravne nesreče (vetroloma in poplav) v Grajskem parku.

V teh dneh smo na mestih, ki jih je strokovno izbrala arboristka Tanja Grmovšek, pod budnim očesom konservatorskega svetnika ZVKDS Mirana Krivca, zasadili 5 bukev (Fagus sylvatica), en dvokrpi ginko (Ginkgo biloba), 5 ameriških lip (Tilia americana), 3 malolistne lipe – lipovce (Tilia cordata), 17 japonskih macesnov (Larix kaempferi) in eno Metasekvojo (Metasequia glyptostroboides).

 »Veseli smo, da so družbe Skupine SIJ na Ravnah prepoznale posledice naravne nesreče in stisko skupnosti ter s svojim odnosom in aktivnim pristopom do odpravljanja teh posledic pokazale pripadnost in odgovornost do lokalne in regionalne skupnosti. Parku narava nikakor ne prizanaša, v zadnjih letih in mesecih so stara drevesa vse pogosteje na velikih preizkušnjah. Ker je ta zelena oaza eden najljubših kotičkov v naši lokalni skupnosti, kamor se v senco ali na rekreacijo radi zatečejo mnogi, je naša dolžnost, da v okviru svojih zmožnosti skrbimo za dobro kondicijo vsega, kar v park sodi, od rastja do opreme. Zato še enkrat več hvala Skupini SIJ za pomoč in sodelovanje!« je v svoji zahvali poudaril župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen. 

Obiskovalce vljudno prosimo za previdno gibanje v okolici novih dreves in novih zasaditev.


(vir: ravne.si)

Oglejte si tudi