Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
1°C
NED.
12°C
-0°C
Oceni objavo

(Končno) zopet v boj – koroški paraplegiki v atletiki

Letošnjo ligo v atletiki so atleti iz Društva paraplegikov Koroške pričakali v skrbeh, saj se bodo morali bojevati brez pomembnega člana ekipe, a ravno njemu v spomin in spoštovanje so odločeni se še bolj potruditi v doseganju dobrih, ne odličnih rezultatov.

Atletski stadion v športnem parku na Ravnah na Koroškem je v petek, 14. maj 2021 gostil 1. kolo atletski ligi. V organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije ga je pripravilo domače Društvo paraplegikov Koroške, za nemoten potek tekmovanja je poskrbela sodniška služba Atletskega kluba Velenje, pod vodstvom Majde Areh Novak. V  težkih pogojih za tekmo – dvakrat je moral organizator prekiniti zaradi ploh, se je borilo 25 tekmovalcev iz štirih pokrajinskih društev. Na ligaških tekmovanjih se nastopa v osmih disciplinah – štiri metalne (disk, kopje, kij, krogla) in štirih vožnjah (100, 200, 400 in 800 metrov).

Naštejmo stopničke« naših atletov iz koroškega društva: Žibret Boris je bil prvi na 100 m in na 800 m ter tretji na 200 m, Damjan Hovnik je bil prvi na 200 mdrugi na 400 m in tretji na 800 m,  Rek Damjan  je bil tretji v metu krogle.

Najboljši rezultat na tokratnem tekmovanju je uspel Žibertu Borisu, ki je za rezultat 18:00 sek. v vožnji na 100 m prejel 757,22 točk.

Tekmo tega 1. kola je dobila ekipa iz celjske regije z razliko dobrih 280 točk pred koroškimi atleti, tretja je bila ekipa iz ljubljanske regije. Sledijo še tri kola lige.

Oglejte si tudi