Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
1°C
NED.
12°C
-0°C
Oceni objavo

GD Kotlje v letošnjem letu praznuje 100 let

PGD Kotlje v letošnjem letu praznuje 100 let uspešnega delovanja s pestrim programom in smelimi načrti za prihodnost

Prostovoljno gasilsko društvo (PGD) Kotlje je najstarejše društvo na območju Kotelj. Ustanovljeno je bilo leta 1923, z namenom pomagati ljudem ob nesrečah, kar zvesti in neutrudni prostovoljni gasilci delajo še dandanes, tudi sto let po častitljivi ustanovitvi ostajajo skrbni in marljive ter priskočijo na pomoč ljudem in živalim, ki potrebujejo pomoč doma ali izven meja svojega kraja.

To soboto, 21. januarja 2023, bodo s ponosom izpeljali že stoti redni letni občni zbor, ki bo hkrati uvod v praznovanje častitljivega jubileja Častitljivi jubilej bodo obeležili z gasilskim "Plenumom", ki ga bodo po besedah predsednika PGD Kotlje Emila Pušnika izvedli 22. aprila 2023 in na katerem pričakujejo več kot 200 delegatov oziroma predstavnikov z vseh gasilskih zvez v Sloveniji.

Veliko slavje se v Kotljah obeta v mesecu juniju, in sicer med 23. in 25. junijem, ko tamkajšnji gasilci pripravljajo večdnevno dogajanje, na katerem pričakujejo tudi državni in gasilski vrh. V okviru pestrega dogajanja bo med drugim 24. junija potekala slavnostna seja, gasilska parada in velika gasilska veselica z zasedbo S.O.S. kvintet in gosti.

Pri tem naj še omenimo, da je v Prostovoljno gasilsko društvo (PGD) Kotlje včlanjenih okoli 120 krajank in krajanov Kotelj in bližnje okolice. Sredstva za delovanje društva pridobijo iz sredstev lokalne skupnosti, predvsem pa z lastnim prostovoljnim delom.

»PGD ni le najstarejše društvo v kraju, temveč tudi najaktivnejše. Radi rečemo, da v Kotljah ni prireditve, pri kateri ne bi sodelovali naši gasilci. Še vedno ostaja ideja, ki je botrovala ustanovitvi našega društva, gonilna sila delovanja društva – torej pomoč krajanom ob nesrečah,« ob stoti obletnici delovanja dodajajo gasilci iz Kotelj.

 

Več informacij o njihovem jubileju pa sledi v prihodnjih mesecih.

 

Na pomoč!


Oglejte si tudi