Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
0°C
JUTRI
13°C
1°C
Oceni objavo

Mednarodne igre šolarjev Coventry 2022

Vse od 11. do 16. avgusta 2022 so potekale 54. Mednarodne igre otrok. Na športnih igrah sodeluje 73 mest iz 31 držav. Tekmovanje je namenjeno mladim v starosti od 12 do 15 let, preko 1500 se jih je tokrat zbralo v Coventryju.

Nazadnje so igre potekale leta 2019 v Ufi (Rusija), sledila je dveletna prekinitev zaradi epidemije s covidom. Igre potekajo na različnih koncih sveta, tako predstavljajo za mlade tudi priložnost za spoznavanje kultur tujih držav.

Prve igre pa so potekale v Sloveniji v Celju leta 1968, njihov pobudnik pa je bil Metod Klemenc, športni pedagog, ki je želel s povezovanjem in druženjem preko športa razvijati prijateljstvo med mladimi različnih kultur, narodnosti, ras, ver ... V Celju je sodelovalo 9 mest, glede na število mest, ki so vključena danes, je želja pobudnika iger uresničena.

Za ekipo Občine Ravne na Koroškem tekmujejo atletinje Koroškega atletskega kluba - Iza Erjavec, Ana Vita Verneker, Jera Burjak, Tia Pangerc, Emma Pečnik, Ema Jamnik in Tinkara Piko. Z atletinjami sta njihova trenerja Robi Brezovnik in Uroš Verhovnik.

V Coventryju, na prizorišču letošnjih Mednarodnih iger otrok, se je ravenska ekipa atletinj že prvi dan iger dobro uvrstila.

Ana Vita Verneker si je v kvalifikacijah teka na 800 m z drugim časom predtekov priborila finale za naslednji dan tekmovanja.  Ostalim dekletom se v močni mednarodni konkurenci ni uspelo uvrstiti v nadaljnje boje, so pa vse pokazale borbenost in dobre nastope. V skoku v daljino sta nastopili Ema Jamnik in Jera Burjak, v teku na 100 m Tia Pangerc in Iza Erjavec, v teku na 400m Tinkara Piko in v teku na 800 m Emma Pečnik.

Čestitamo!

Ana Vita Verneker, drugi dan tekmovanja ICG Coventry 2022  z medaljo!

Drugi in obenem zadnji tekmovalni dan smo se razveselili izrednega dosežka naše Ane Vite, ki si je v finalu teka na 800 m pritekla bronasto medaljo. V veliki vročini je zmogla odličen čas 2:17.09 in v konkurenci tudi do dve leti starejših deklet posegla po stopničkah.

Ana Vita in trener Uroš Verhovnik, samo tako naprej.

Dobro je nastopila tudi štafeta 4 x 100 m (Pangerc Tia, Jamnik Ema, Piko Tinkara, Erjavec Iza), za kar jim seveda čestitamo!


Oglejte si tudi