Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
5°C
JUTRI
18°C
5°C
Oceni objavo

Med zmagovalci evropskega Bauhausa tudi projekt Občine Ravne na Koroškem

Evropska komisija je objavila seznam 20 zmagovalcev prvega razpisa novega evropskega Bauhausa, namenjenega lokalnim projektom preobrazbe, ki jih vodijo male in srednje velike občine. Med zmagovalci je tudi slovenski projekt Občine Ravne na Koroškem, kjer so si zamislili muzejsko območje starega železarstva preoblikovati v sodobno mestno središče za prebivalce in obiskovalce, pri tem pa uporabiti industrijsko kulturno dediščino mesta kot ključen element njegove kulturne in gospodarske preobrazbe.

Zmagovalni projekti vključujejo vrednote novega evropskega Bauhausa – trajnost, estetiko in vključenost – na enem od štirih področij ukrepanja: obnova stavb in javnih prostorov; ohranjanje in preoblikovanje kulturne dediščine; prilagoditev in preoblikovanje stavb za cenovno ugodne stanovanjske rešitve; obnova mestnih ali podeželskih območij.

Zmagovalci bodo od skupine interdisciplinarnih strokovnjakov prejeli bogato strokovno znanje, potrebno za uresničitev svojih zamisli. Na ta razpis je bilo predloženih 87 predlogov iz 18 držav članic.

Vir: Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji

Oglejte si tudi