Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
5°C
JUTRI
18°C
5°C
Oceni objavo

Marija Prikeržnik prejemnica Slomškovega priznanja za leto 2022

30. let poslanstva Marije Prikeržnik

1. septembra 1992 je na prošnjo tedanjega župnika Alojza Beka začela s svojim pastoralnim delom v Župniji Ravne na Koroškem pastoralna asistentka uni. dipl. teologinja Marija Prikeržnik.

Njeno delo v župniji je zelo široko: osnovnošolska kateheza (ministranti, duhovne vaje, Oratorij, Miklavževanje, Koledovanje otrok…) , kateheza odraslih (katehumenat, skupina za starše, srečanja staršev veroučencev, priprava Adventnih večerov in druga izobraževanja za odrasle), vodenje biblične skupine, vodenje in sodelovanje pri pripravi župnijskega lista, vodenje otroškega, še prej mladinskega zbora, pomoč župnijskemu MePz in ljudskemu petju, priprava različnih župnijskih slovesnostih, pomoč v župnijski pisarni.

Kljub težkim trenutkom in hudi bolezni pogumno vztraja pri pastoralnem delu v treh župnijah na Ravnah na Koroškem, v Kotljah in na Strojni.

Na predlog skupine profesorjev in slovenskega katehetskega sveta je bila v letu 2022 izbrana za Slomškovo priznanje, ki ga društvo katoliških pedagogov podeljuje zaslužnim na pedagoškem in katehetskem področju. Priznanje bo prejela 24. septembra na Ponikvi.

Vir: https://www.tilci.si/

Več informacij v prilogi.

Oglejte si tudi