Logo MojaObčina.si
DANES
31°C
18°C
JUTRI
31°C
17°C
Oceni objavo

Četrtošolci iz podružnične osnovne šole Kotlje na obisku

Župana dr. Tomaža Rožena in zaposlene na Občini Ravne na Koroškem so obiskali učenke in učenci 4. razreda podružnične osnovne šole Kotlje, z razredničarko Suzano Makič in mentorico Jasmino Pušnik.

V avli Mestne hiše so pripravili kratek kulturni program ob odprtju razstave, pri kateri so združili umetnost sodobne fotografije s pametnimi telefoni in umetno inteligenco z mentorjem Grego Ravnjakom ter pokazali izjemno kreativnost. Nastale so mojstrovine, ki si jih lahko na razstavi ogledate v delovnem času občinske uprave, od ponedeljka do četrtka, od 7. do 15. ure in v petek, do 13. ure.

22 učenk in učencev se je predstavilo s pesmijo, plesom in govornim nastopom, nato pa so se v veliki sejni sobi prelevili v svetnice in svetnike ter soglasno izglasovali, da se v Kotljah zgradi nova šola (in morda še kak bazen). Kot svetniki so zastavljali vprašanja in predlagali svoje ideje.

Med zanimanjem za župansko mesto so poizvedeli ali je župan dober kuhar, kako priden učenec je bil, če so se kdaj učitelji_ce jezile nanj in ali je imel rad likovni pouk; izvedeli smo tudi, da župan izjemno rad bere, da je njegova najljubša jed pica, od glasbenih zvrsti prisega na jazz in da bi si (osebno) želel več posluha za petje.

Ogled so nadaljevali v kabinetu župana, kjer jih je sprejela vodja urada župana Janja Blatnik, župan pa jim je podaril knjižno darilo. Pri direktorici občinske uprave mag. Vlasti Kupljen so izvedeli kakšna je vloga javnih služb o katerih so se nedavno učili ter kakšne so naloge zaposlenih na občini; tam so se tudi posladkali, morda pa jih je ravno zato potem veliko izrazilo željo, da bi, ko bodo veliki, z veseljem delali »pri direktorici Vlasti na občini«.

V Mestni hiši jim je Danica Hudrap povedala tudi nekaj o zgodovini slednje, med drugim, da je bila na Gačnikovi 5 najprej šola, in se z zanimanjem seznanili še z nekaterimi občinskimi prostori. Urška Klemen in Benjamin Kotnik iz Medobčinskega redarstva občin Mežiške doline in občine Dravograd pa sta jim nanizala nekaj nasvetov za varne in še bolj brezskrbne poti in počitnice ter jim razdelila zgibanke.

Svoj pohod po mestu so dobre volje nadaljevali z obiskom v KMC.

Nekaj utrinkov druženja delimo z vami v galeriji.

(vir: ravne.si)

Oglejte si tudi