Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

ŽUPAN NAMENIL POZORNOST NAJSTAREJŠIM OBČANOM

Župan dr. Tomaž Rožen je v imenu občine Ravne na Koroškem, ki je že desetletje med podpisnicami Dublinške deklaracije, s čimer se občina uradno uvršča v Svetovno in slovensko mrežo starosti prijaznih mest s certifikatom, s katerim Svetovna zdravstvena organizacija priznava članico te svetovne mreže, namenil pozornost našim najstarejšim občankam in občanom. Ker tradicionalnega obiska, klepeta in izmenjave mnenj z občankami in občani občine Ravne, ki bivajo v domovih za starejše občane ni mogel izvesti, je skušal vsaj z mislijo in pozornostjo v dar tudi slednjim pričarati nekaj topline in domačnosti.

Vsako leto je župan občine Ravne na Koroškem starejše občane, ki so bogastvo spominov, izkušenj in veščin, obiskoval po domovih za starejše občane, in skupaj z njimi podoživljal 'stare dobre čase', jih seznanjal s trenutnimi prizadevanji in skušal obuditi skupne spomine.

Da bodo tudi letos na tekočem z dogajanjem v domači občini, smo nanje naslovili letos posebej bogato številko glasila Ravenski razgledi in jubilejno publikacijo Od koroškega fužinarja do ravenskega jeklarja, izdano ob 400 letnici jeklarstva v Mežiški dolini. Z upanjem, da kmalu pridejo spet časi stiska rok in pristne bližine pa je župan, dr. Tomaž Rožen, vsem zaželel predvsem trdnega zdravja, veliko volje in jim položil na srce – niste sami!

Vse občanke in občani občine Ravne na Koroškem, starejši od 79 let, pa bodo v teh dneh deležni majhne pozornosti, ki jih bo pričakala kar v njihovih poštnih nabiralnikih, skupaj z županovim voščilom.

Vse dobre želje so namenjene tudi požrtvovalnim vodjem in osebju domov za starejše občane, ki se jim srčno zahvaljujemo za njihovo izjemno delo.

Oglejte si tudi