Logo MojaObčina.si

Ravne na Koroškem

DANES
-3°C
-4°C
JUTRI
-1°C
-4°C
Deli

Med skritimi junaki

Avtor: RSK SG

Foto: Tinkara Ošlovnik

Druga sobota v maju je Slovenj Gradec preplavila z rutkami in otroškim smehom. Koroški taborniki smo se družili na MČ veselih srečanjih, ki so letos potekala na Prvi OŠ Slovenj Gradec.

Otroci so se preizkusili v izdelovanju blazin iz odpadnega blaga, orientaciji, vezanju vozlov, športnih igrah... Tema letošnjih srečanj je bila SKRITI JUNAKI, zato smo medse povabili tudi reševalce, gasilce, prve posredovalce in gorsko reševalno službo. Ti so nam predstavili svoje delo nam razkazali opremo in vozila in nas naučili kako ravnati v različnih nesrečah in situacijah. Z gasilci smo se preizkusili v ciljanju tarče z vodo. Prvi posredovalci so nam pokazali delovanje defibrilatorja in postopke oživljanja. Pri gorski reševalni službi smo se prelevili v ponesrečence in se vozili na reševalnih nosilih.

Naši najmlajši so lahko pobližje pogledali vse službe naših skritih junakov. Imeli smo animatorje in delavničarje, ki so nam pomagali z varnostjo in pripomogli, da je vse potekalo gladko. Ker pa taborniki skrbimo za naravo smo z članico ekološkega društva izdelovali vrečke za večkratno uporabo iz majic. Otroci iz cele Koroške so se združili, uživali in ustvarili nove vezi in poznanstva za katera smo prepričani bodo trajala celo življenje.

Posebna zahvala vsem sodelujočim društvom, katera so pripomogla k ustvarjenju tega nepozabnega dogodka. To so PGD Slovenj Gradec, Ekološko društvo Slovenj Gradec, Rdeči križ Slovenj Gradec, Reševalna enota Slovenj Gradec, Gorska Reševalna služba, OK SG.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij