Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
SOB.
22°C
4°C
Oceni objavo

Zbiranje odpadnega olja

Javno podjetje Infrastruktura Bled je v letošnjem šolskem letu spet pristopilo k projektu Zbiranje odpadnega olja iz gospodinjstev, ki poteka v sedmih občinah Zgornje Gorenjske, izvaja pa ga JEKO, javno komunalno podjetje z Jesenic.  Projekt je zasnovan kot tekmovanje v zbiranju odpadnega jedilnega olja iz gospodinjstev v 4. razredih osnovnih šol.

 

Gre za sodelovanje med komunalnimi podjetji in Občinami z namenom izobraževanja in osveščanja otrok in mladine, preko njih pa tudi njihovih staršev in širšega lokalnega okolja. Za sodelovanje v projektu so se odločile prav vse matične in podružnične šole iz občin Bled in Gorje. Predstavniki šol so bili lani navdušeni nad zasnovo in izvedbo projekta in si želijo v prihodnje še več takšnega sodelovanja.

 

Vsak četrtošolec je prejel posebno plastenko za zbiranje odpadnega jedilnega olja ter glicerinsko milo. V okviru projekta Zbiranje odpadnega olja iz gospodinjstev bodo učenci v naslednjih mesecih odpadno jedilno olje iz gospodinjstev prinašali v zbirni center, kjer bomo beležili prineseno količino. V začetku junija bo za oddelek, ki bo zbral največ odpadnega jedilnega olja na učenca, organiziran izlet v Piran z ogledom akvarija in športnimi aktivnostmi v Fiesi.

Oglejte si tudi