Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Vadba za aktivne upokojence

Za vse, ki si želimo ostati zdravi, vitalni in neodvisni čim dlje v starost, zdravniki priporočajo 4 tipe vaj:

 

1.    Vaje za moč

Z vajami za moč si okrepimo mišice in pospešimo metabolizem, kar nam pomaga nadzorovati telesno težo in telesni sladkor.

 

2.    Vaje za ravnotežje

Krepimo mišice nog, kar preprečuje padce. 

V bolnišnicah vsako leto sprejmejo veliko število starejših odraslih z zlomljenimi kolki, pri čemer so najpogostejši vzrok za zlom padci zaradi oslabelosti mišic. Starejšim odraslim z motoričnimi težavami bodo vaje za izboljšanje ravnotežja pomagale, da se bodo laže izognili problemom staranja oziroma bodo lažje premagali vsakodnevne gibalne izzive. Vaje za ravnotežje nam pomagajo ostati neodvisni, saj se bomo z njihovo pomočjo izognili padcem in posledično morebitni nepokretnosti.

 

3.    Vaje za raztezanje

Z vajami za raztezanje bomo pridobili več svobode pri gibanju.

 

4.    Vaje za vzdržljivost

Vaje za vzdržljivost so vsaka aktivnost, od hoje, lahnega teka naprej. Vaje za vzdržljivost pa marsikomu predstavljajo že krajši ponavljajoči se gibalni izzivi: dvigovanje nog ob opori, dvigovanje rok v sedečem položaju ipd., ki pospeši bitje srca in dihanje za daljši čas. 

 

 

INFORMACIJE

mail: info@centerveriga.si

gsm: 040 295 289

 

 

V zimskih mesecih, ko ni veliko priložnosti za rekreacijo zunaj, je še toliko bolj pomembno, da se opremimo z znanji o možnostih športnega udejstvovanja v omejenem prostoru – dnevna soba, telovadnica, .. Taka vadba učinkovito krepi mičice, srčno-žilni in dihalni sistem, vzdržuje telesno kondicijo, povečuje vzdržljivost in s tem izboljša počutje.  

Oglejte si tudi