Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
SOB.
22°C
4°C
Oceni objavo

Stopničke za radovljiške plezalce v Tržiču

Prejšnji vikend so se naši člani udeležili predzadnjega državnega prvenstva v težavnost, ki je potekalo v Tržiču. V soboto, 9. 11. sta bili na vrsti srednja in starejša kategorija.

 

Najprej so se pomerili starejši dečki in deklice ter kadeti in kadetinje. Pri starejših deklicah so nas zastopale Maja Arnež (18. mesto), Klara Škutelj (20. mesto) ter Eva Puhar in Hana Humerca, ki pa sta si s solidnim plezanjem zagotovili 4. in 5. mesto ter se uvrstili v finale.

 

Pri starejših dečkih so plezali Žiga Bertoncelj (20. mesto), Jan Ulčar (22. mesto) ter Nejc Skumavec in Tanej Cerar Božič, ki pa sta na 9. mestu za las zgrešila «vstopnico« za finale. Takoj za kvalifikacijami je sledilo finale, kjer sta Eva Puhar in Hana Humerca še izboljšali svoj rezultat in zasedli 2. ter 4. mesto.

 

Po kratkem premoru je imel kvalifikacije član Luka Potočar, ki si je z doseženo najvišjo višino priboril 1. mesto in ga v večernem finalu uspel zadržat. (napisal: Domen Švab)

 

nedeljo so se na Tržiški plezalni steni pomirile še mlajše kategorije. Organizacija ni bila najboljša, zato smo tekmovanje pričeli z zamudo.

 

V močni konkurenci v kategoriji mlajših dečkov, je Gorazd Jurekovič kot edini preplezal prvo smer, ter s tem napovedal boj za zmago. Prav tako je bil nepremagljiv v drugi smeri ter z dvema vrhoma zmagal. Dobro plezanje je pokazal tudi Nejc Jeran Pirih, zasede je 15. mesto.

 

V kategoriji mlajših deklic je najboljše plezanje pokazala Lina Laharnar, tekmovanje je zaključila na odličnem 6. mestu. V tej kategoriji smo imeli še eno predstavnico, Elo Glavač, ki je zasedla 24. mesto po veliki napaki v drugi smeri.

Naslednji vikend, bolj točno v soboto, se bo večina naših tekmovalcev udeležila Adidas RockStarsa, ki bo potekal v Kopru. (napisal: Luka Štefan)

 

Rezultati, galerija.

Oglejte si tudi