Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
6°C
SOB.
22°C
5°C
Oceni objavo

Športno društvo Moj klub v letu 2020

V sezoni 2019/20 smo z dejavnostmi lepo pričeli, saj je bilo aktivnih skoraj 400 članov. Vse dejavnosti so potekale s polno paro, dokler se nam zaradi izredne situacije ni vse ustavilo. Marca smo presenečeni ugotovili, da moramo z delovanjem prenehati, ker pa smo pričakovali, da se bo vsak čas sprostilo, tudi nismo polno začeli s treningi na daljavo. Tako je takrat nadaljevala samo baletna šola, ker smo predvidevali, da bomo ob koncu leta lahko opravljali zahtevne izpite. Žal se v tej sezoni ni izvedlo skoraj nič čisto do konca: odpadle so kvalifikacije, odpadlo je tudi državno prvenstvo, pa smo se nanj kar dvakrat pripravljali. Naše plesalke so bile uvrščene na evropsko in svetovno prvenstvo, tudi to je vse odpadlo. Prav tako se nismo udeležili izpitov, naročil za baletno predstave Morska deklica nismo izvedli do konca, odpadla je naša tradicionalna zaključna predstava, s katero smo v letu 2019 kar dvakrat v enem dnevu napolnili Festivalno dvorano na Bledu, kar pomeni, da si je naše delovanje ogledalo približno 1000 podpornikov našega društva, na kar smo zelo ponosni.


Klub slabim napovedim smo konec avgusta razširili in prenovili prostore v radovljiških prostorih društva, najeli še dodatnih 250 m2 in s tem pridobil novo veliko dvorano, prostorne garderobe, prav tako smo malo osvežili tudi blejski klub. Nekako smo predvidevali, da se lahko ponovi marčevski scenarij, zato smo se dobro pripravili na online treninge, ki od sredine oktobra potekajo za vse skupine (hip hop, jazz balet, klasični balet, house, break dance, plesna predšolska, ritmična gimnastika, ples na drogu in obroču, sodobni ples, senior vadba, pilates, akrobatika, kondicijski treningi). Nekateri otroci tako ostajajo aktivni, vendar se jih je za to opcijo odločilo veliko manj, kot za treninge v živo. Razumljivo je, da otroci težko izvajajo šolo, krožke in še druženje preko zaslona, predvsem so to mlajši. 14 dni je še sprejemljivo, ker pa se je to razširilo že na dva meseca, pa so od zaslonov že pošteno utrujeni. Zato smo se v klubu odločili, da jim bomo delno dali naloge, ki jih bodo opravljali sami in nam poslali filmčke. S tem smo jih malo razbremenili neprestanega opazovanja računalnika, telefona ali prenosnika. Otroci prihajajo v klub v veliki meri zaradi druženja, kar je tudi razlog za manjši obisk športnih dejavnosti na daljavo.


Kako poleg rednih treningov še poskušamo animirati otroke, da bi jim bila karantena bolj zabavna in kakšne so možnosti brezplačnih treningov? Gimnastičarke so izvedle celo online tekmovanje, prejele so nalogo in nam opravljeno poslale posneto, zato so vse prejele medalje za sodelovanje. Baletna šola ravno tako pripravlja variacije za online tekmovanje, jazz in hip hop bo sodeloval na online prireditvi, žal gre lahko samo za solo nastope, za sodobni ples so punce imele nalogo, da se posnamejo zunaj, da so se malo nadihale svežega zraka, akrobat Blaž pa bo organiziral brezplačno delavnico žongliranja z doma narejenimi žogicami iz balonov. Trenerka za pole, Ana, snema filmčke s kondicijskimi treningi, gimnastičnimi elementi in z osnovnimi elementi acrobati pola. Vse to je možno na našem Facebooku in TikToku obiskati brezplačno, prav tako smo članom ponudili brezplačno izposojo drogov in obročev za treninge na domu.


Trudimo se, da bo klub še vedno aktiven tudi v bodoče, trudimo se animirati v tem času precej manj aktivno prebivalstvo zgornje Gorenjske, trudimo se obdržati naše prostore, kar v teh časih ni lahka naloga, ker imamo že skoraj celo leto prostore zaprte, niso pa majhni in so zato tudi stroški sorazmerno veliki.


Neizmerno pogrešamo otroški živ žav v živo v dvoranah. Treningi in stik z družinami na daljavo tudi naši celotni ekipi daje motivacijo in prav vsak dan nas resnično razveseljuje druženje s člani. Vsem staršem in otrokom se zahvaljujemo za sodelovanje, zahvaljujemo se za zaupanje in vsem želimo res lepe praznike.


Ekipa Mojega kluba vam želi sreče in zdravja v novem letu!

 

Moj klub Bled

Oglejte si tudi