Logo MojaObčina.si

Radovljica

DANES
18°C
-1°C
JUTRI
18°C
-2°C
Deli
1034

Prva obletnica telovadbe 1000 gibov v Radovljici

Kako čas hitro beži. In ja, eno leto je naokoli. Leto druženja, leto vsakodnevnih 1000 gibov, smeha in dobre volje. V objemu gora v čudovitem športnem parku v Radovljici mrzlega jutra, 6. januarja 2016 se je začelo. S pomočjo dveh prijaznih vaditeljic Špele iz Tržiča in Metke iz Lesc smo osvajale prve gibe, gibe, ki so bili sprva okorni, nerodni, negotovi in zdaj po enem letu lahko rečemo, da smo gibčne in enkratne kljub letom, ki jih nosimo na plečih. Marsikatera članica se pohvali z boljšo gibčnostjo in okretnostjo.

V jutranjem vzhajajočem soncu je najlepši pogled na obsijan Triglav, Stol, Begunjščico in bližnje vrhove, ki nas obdajajo in nam dajejo voljo do življenja, druženja in prijateljstva. Pogled v nebo in oblak v obliki angela, ki pazi na nas in spodbuja, naj nadaljujemo našo dejavnost, je veličasten.

Smo druščina veselih in klenih deklet, ki ob telovadbi vedno najde kakšno novo temo, novico, da si lahko polepšamo dan. Vedno več nas je v krogu, pa saj smo ob cesti in marsikatera članica se nam je pridružila ob pogledu na nas. Udeležba na srečanju skupin Šole zdravja v Kranju in pozneje v Piranu je potrdila koristnost in množičnost telovadbe v Sloveniji.

In spet je zima, mraz in nizke temperature, pa vendar še vedno vztrajamo in dobro voljo, smeh, druženje obnavljamo. Pozdrav soncu, zahvala soncu in zemlji, naša pesmica na koncu telovadbe in po vrhu za piko na i še obvezna šala, da se res z nasmehom in dobro voljo razidemo in z mislijo, da se naslednji dan spet dobimo…

Zapisala Katarina Maurer

Foto: arhiv in Vida Markovc

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi