Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
0°C
JUTRI
15°C
-3°C
Oceni objavo

Priznanja PZS za vrhunske dosežke v alpinizmu, športnem in lednem plezanju ter turnem smučanju za leto 2017

Planinska zveza Slovenije je 31. januarja na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani podelila priznanja za vrhunske dosežke v alpinizmu, športnem in lednem plezanju ter turnem smučanju za leto 2017.

Namen izbora Planinske zveze Slovenije (PZS) ter njenih komisij za alpinizem, športno plezanje in gorske športe je ovrednotiti najkakovostnejše alpinistične vzpone, vrhunske športnoplezalne dosežke in uspehe v lednem plezanju in turnem smučanju ter javnosti predstaviti najvidnejše dosežke v teh športnih panogah. (vir: pzs.si)

Ponosno sporočamo ...

Naš športni plezalec Domen Škofic, lani četrti v skupnem seštevku svetovnega pokala v težavnosti, je ponovno postal najuspešnejši športni plezalec za leto 2017.

 

Priznanje športnim plezalcem za vrhunske dosežke na tekmovanjih je prejela tudi naša evropska mladinska prvakinja v težavnosti in prvič članska finalistka Vita Lukan.

 

Priznanje perspektivnim športnim plezalcem za rezultate na tekmah evropskega mladinskega pokala je prejel tudi Luka Potočar.

 

DOMEN ŠKOFIC, najuspešnejši športni plezalec 2017: "Res mi je v čast, da sem znova dobil to priznanje, saj sta bila Jernej in Anže prav tako vrhunska. Lanska sezona je bila kar naporna, ni šlo vse po načrtih. Prvič sem se odločil tekmovati tako balvansko kot težavnostno sezono, a videl, da to ni najbolje, ker je prenaporno. Lanska sezona me je precej naučila, a mi dala zagon za naprej, kajti četrti v skupnem seštevku svetovnega pokala in peti na evropskem prvenstvu, pa še drugo mesto v svetovem pokalu in na mastru so vendarle vrhunski rezultati." (vir: pzs.si, foto: pzs.si)

ČESTITKE VSEM SKUPAJ!

Oglejte si tudi