Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
9°C
JUTRI
25°C
12°C
Oceni objavo

Okrog CUDV Radovljica tekli z nasmeškom

V soboto, na prvi junijski dan, je pred našim centrom, CUDV Radovljica, potekal enajsti tekaški dogodek »Naš tek«, pod sedaj že dobro poznanim sloganom, Tvoj nasmešek mi da pospešek. Športni dogodek je tudi letos pokazal in dokazal svojo priljubljenost, saj so se ga udeležili tekači in tekačice vseh starostnih skupin iz različnih koncev Slovenije. Zabeležili smo rekordno udeležbo, saj so se nam pridružili kar 104 tekači s cele Slovenije. Lahko rečemo, da je bila udeležba mednarodna, kajti za tek se je odločil tudi Ola Vigen Hattestadt, norveški smučarski tekač, ki živi v okolici in je zadnji dve leti glavni trener slovenske reprezentance v smučarskem teku.

V krosu po barviti in slikoviti trasi po gozdu, travniku in skozi kamp Šobec se je letos podalo 48 tekačev, 19 žensk in 29 moških. V moški konkurenci je s progo najhitreje opravil Grega Šetrajčič, član AK Radovljica, s časom 23:37. V ženski konkurenci je bila najhitrejša Maša Robič, prav tako članica AK Radovljica, s časom 29:31.94. S tem časom je prevzela rekord v ženski konkurenci, saj je za 20s izboljšala rekord proge iz leta 2016.  

Med otroci je tekmovalo 26 otrok. Prav vsi so se pogumno spoprijeli s traso otroške proge, ki je potekala v obliki enega ali dveh krogov okoli Centra CUDV Radovljica. Z enim krogom se je najhitreje spopadla Mrak Vajs Klara, z dvema pa Mrak Vajs Nik.

Sledil je tek v novi kategoriji Tvoj nasmešek mi da pospešek, kjer lahko tekmuje prav vsak, ki se ne najde v nobeni od kategorij ali pa meni, da bo en krog okrog Centra zanj ravno prav. Tekači v tej kategoriji so tekli zavzeto, vsak po svojih močeh in ob bučnem navijanju navijačev je prvi v cilj prispel Marcel Juraić, takoj za njim pa je ciljno ravnino pretekla njegova sošolka, Anika Planinšek.

Teka z vozički se je udeležilo 19  tekačev s spremljevalci. Najhitreje je krog okrog Centra pretekla Ermina Jagurdžija s spremljevalko. Tekmovala je v tekaškem vozičku, ki je res hiter, saj sta cilno črto pretekli že v 49 sekundah.

Zmagovalci posameznih kategorij so prejeli ročno izdelane »biserne« medalje, ki so jih izdelali v Varstveno delovnem centru Radovljica pod blagovno znamko Biseri. Najhitrejši in najhitrejša sta prejela tudi pokal, narejen prav za njiju, ki ju bo zagotovo spomnil na deževno soboto pred CUDV Radovljica in na njun vložen trud ter zmago. Prav vsi tekači so domov odšli s tekaškim trakom za na glavo, ki bo poskrbel, da jih pri treningu v tem, skorajda aprilskem vremenu, nikoli ne bo prepihalo.

Dogodek je potekal v prijetnem vzdušju, za glasbo je poskrbel glasbeni mojster Tadej, za organizacijo pa požrtvovalne organizacijske »mravljice« zaposlenih iz CUDV Radovljica, pod taktirko glavnega organizatorja, Jureta Vajsa. Vsem organizatorjem, partnerjem in donatorjem iskrena hvala za nesebično pomoč ter podporo, obiskovalcem hvala za obisk in navijaško podporo, prav vsem tekačem in tekačicam pa še enkrat iskrene čestitke za pogum in dosežene rezultate.

Oglejte si tudi