Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-2°C
JUTRI
12°C
1°C
Oceni objavo

Nove medalje za plezalce Športno plezalnega odseka Radovljica

V soboto in nedeljo je v Logu potekala balvanska tekma državnega prvenstva za srednje in mlajše kategorija. Udeležilo se je je tudi precej članov ŠPO Radovljica.

V soboto zjutraj so potekale kvalifikacije za starejše deklice in dečke, ter kadete in kadetinje. Pri starejših dečkih se je v finale uvrstil Gorazd Jurekovič, čeprav ne z najbolj prepričljivim plezanjem. Nejc Jeran Pirih je tekmovanje zaključil na solidnem 9. mestu. Pri deklicah se je z dobrim plezanjem v finale uvrstila tudi Tinka Rakar, preplezala je vseh 8 balvanov. Ela Glavač je tekmovanje zaključila v kvalifikacijah na 20. mestu. Med kadeti smo imeli tri predstavnike. V finale sta se uvrstila Tanej Cerar Božič in Jan Ulčar. Nejc Skumavec je tekmovanje zaključil na 12. mestu. Pri kadetinjah smo imeli samo eno predstavnico Hano Humerca, ki je zasedla 8. mesto. (napisal: Luka Štefan)

V popoldanskem delu tekmovanje, smo lahko spremljali finale starejših dečkov in deklic, kjer je svojo dominanco v letošnji sezoni ponovno pokazal Gorazd, ki je kot edini tekmovalec preplezal vse 4 finalne balvane. Tinka, ki je po kvalifikacijah zasedala prvo mesto, pa si je svojo uvrstitev v finalu nekoliko pokvarila in tekmovanje, z enim preplezanim balvanom, zaključila na 3. mestu. Pestro dogajanje, kjer so postavljalci popolnoma spremenili postavitev balvanov, se je nadaljevalo s finalom kadetov in kadetinj. Tanej je z 2 vrhovoma in 4 conami, uspel zadržati 3. mesto iz kvalifikacij, Jan pa je iz 6. mesta napredoval na končno 4. Zmagal je Lovro Črep, pri kadetinjah pa se je v za odtenek pretežki postavitvi balvanov, najbolje znašla Sara Čopar.

Dogajanje se je za mlajše kategorije nadaljevalo v nedeljo s kategorijo cicibank, kjer ŠPO Radovljica na žalost ni imel svojih predstavnic. Pri cicibanih je Jakob Kovačič v osvojil 6. mesto in pokazal kar nekaj plezalnega talenta.

Najbolj številčno zastopana kategorija so bile mlajše deklice, kjer je tudi naš klub imel največ predstavnic. Med njimi se je najbolje znašla Maksa Tišler Močnik, ki je osvojila 8. mesto, sledile so ji Marija Ponikvar (14.mesto), Izza Pirih Jeran (19.mesto) in Zarja Jesenko na 24. mestu. V zadnji kategoriji smo ponovno imeli le enega predstavnika. David Maler, ki si na tekmah državnega prvenstva šele nabira izkušnje, je tekmovanje zaključil na 13.mestu.

Kljub pomankanju gledalcev in nekoliko manjši udeležbi tekmovanja v najmlajši kategoriji, smo lahko v Logu spremljali eno izmed boljših tekem za državno prvenstvo. Pomlajena postavljalska ekipa je tudi za mlajše tekmovalce postavila atraktivne balvane, ki smo jih v preteklosti večinoma videvali le v starejših kategorijah. Glede na splošno navdušenje trenerjev in tekmovalcem lahko upamo, da se bo trend nadaljeval tudi v prihodnje  Sicer pa je bila tekma v Logu zadnja preizkušnja v balvanih  v tej sezoni, saj bodo tradicionalni plezalni dnevi Kranja gostili le tekmovanje v težavnostnem plezanju. (napisala: Vita Lukan)

Oglejte si tudi