Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
-2°C
ČET.
12°C
2°C
Oceni objavo

Luka Potočar si je v Kranju priplezal srebrno medaljo

V petek in soboto je Kranj gostil najboljše plezalce sveta v težavnosti. Na zastareli steni so se že zadnjič pomerili plezalke in plezalci. Zadnjič na tej steni in zadnjič v težavnosti v tej sezoni. Slovenska reprezentanca je v steno poslala kar 17 tekmovalk in tekmovalcev. Med njimi so bili tudi trije naši plezalci: Vita Lukan, Luka Potočar in Domen Škofic.

Petkove kvalifikacije so vsi začeli odlično in se uvrstili v polfinale. Še posebej odlično je plezal Domen, ki je priplezal obakrat do vrha. V sobotnem polfinalu smo še enkrat gledali odlično plezanje naših tekmovalcev, ki so se vsi tudi uvrstili v finale. Domen tudi z nekaj športne sreče. Od enajstih Slovenskih finalistov se je v finale uspelo uvrstiti šestim tekmovalcem. Mislim, da smo bili edini odsek, ki je imel kar 3 finaliste. Potihem smo začeli računali vsaj na eno medaljo.

Od naših se je v finalno smer prva podala Vita. Začela je zelo previdno, izvedla spektakularni skok in na koncu končala na višini 39. Na žalost je bilo to dovolj za 5. mesto. Do stopničk ji ni zmanjkalo veliko. Naslednji od naših je plezal Domen. Odlično je izkoristil je ponujeno priložnost in končal tik pod stopničkami, na 4. mestu. Na koncu je plezal še Luka in pokazal v kakšnega plezalca se razvija. Zasluženo je končal je na 2. mestu! Bravo!! Pri ženskah je zmagala neverjetna Janja Garnbret. Od kod je črpala toliko energije, po ta ko naporni sezoni, ve samo ona. Pri moških pa je zasluženo zmagal Japonec Masahiro Higuchi.

V skupnem seštevku sta bila Vita in Luka 4., Domen pa 9. Zmagala sta Janja Garnbret in Stefano Ghisolfi. Med državami je zmagala Slovenija!

Čestitke Domnu, Viti in Luku za odlično sezono!

Naslednji postanek plezalcev je svetovno prvenstvo v Moskvi, ki se začne 16. septembra.

(foto: IFSC)

Oglejte si tudi