Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

2. Conditus Cup / Taekwon-do

V soboto, 24.11.2018, se je v Radovljici zbralo skoraj 40 tekmovalcev iz 4 klubov, iz 4 različnih držav (Slovenija, Hrvaška, Italija, Avstrija) na 2. CONDITUS CUP mednarodni prijateljski tekmi v taekwon-doju. Najprej so izvedli skupni trening, ki ga je vodil Edi Višković, VI. DAN, iz kluba Istra iz Pule, Hrvaška, potem so na tekmi primerjali doseženo znanje v disciplinah forme (borba proti namišljenemu nasprotniku) in borbe (športni sparring).

Gostitelj in organizator dogodka je bil domači Taekwon-do klub Radovljica, tuji gostje pa so bili:

  • Klub Istra, iz Pule, Hrvaška, ki ga vodil Edi Višković, VI.DAN,
  • Ekipa Hwarang, iz San Daniele del Friuli, Italija, ki jo vodi Massimo D’eredita, V.DAN,
  • Klub Klagenfurt, iz Celovca, Avstrija, ki ga vodi Arif Miljković, III. DAN.

Tekmovanje je potekalo v prijateljskem duhu, a vseeno s pozitivnim tekmovalnim nabojem. Najboljša tekmovalka 2. CONDITUS CUPa je po številu zmag v formah in v borbah postala Neža Guštin (Taekwon-do klub Radovljica). Za najboljšega tekmovalca pa sta bila zaradi izenačenega rezultata v številu zmag razglašena kar dva tekmovalca: Marko Oblak (Taekwon-do klub Radovljica) in Alek Kušar (Klub Istra, Pula).

Dogodek CONDITUS CUP vsakoletno podpira sponzor Conditus d.o.o., ki je vse tekmovalce in starše pogostil s slastnimi kremšnitami!

Organizator Taekwon-do klub Radovljica pa se na tem mestu zahvaljuje vsem udeležencem in tekmovalcem, da so z svojo udeležbo, korektnim športnim odnosom in pristnim entuziazmom dobrinesli k realizaciji in vzpostavljanju nove tradicije mednarodnih športnih dogodkov v Občini Radovljica.

Oglejte si tudi