Logo MojaObčina.si
JUTRI
29°C
12°C
SRE.
31°C
13°C
Oceni objavo

Slavnostna podelitev zlatih priznanj in nagrad na prireditvi Bistroumi 2024 za dva dijaka EGSŠ Radovljica

V nedeljo, 2. 6. 2024, je potekala slavnostna podelitev zlatih priznanj in nagrad najuspešnejšim učencem in dijakom na državnih tekmovanjih iz znanja matematike, fizike, astronomije in ekonomije ter predstavitev letošnjih ekip za mednarodna tekmovanja v organizaciji DMFA Slovenije v Unionski dvorani Grand Hotela Union v Ljubljani.

Na prireditev Bistroumi 2024 sta bila iz EGSŠ Radovljica vabljena dijaka tekmovalca, prejemnika nagrad, Lara Weber in Nac Pogorevc z mentorico Ireno Papac za dosežke:

1. nagrado z zlatim priznanjem na državnem tekmovanju tehnikov v znanju gospodarstva je osvojila Lara Weber iz 4. e.

2. nagrado z zlatim priznanjem na državnem tekmovanju gimnazijcev v znanju ekonomije je osvojil Nac Pogorevc iz 4. g.

Dr. Darjo Felda, minister za vzgojo in izobraževanje, je uvodoma nagovoril udeležence slavnostne prireditve DMFA Bistroumi 2024, čestital dobitnikom zlatih priznanj in se zahvalil mentorjem za vodenje, spodbujanje in podporo.

Po nagovorih predstavnikov DMFA Slovenije in mag. Polone Pirc Zupančič, članice uprave Save Re, smo si ogledali nekaj kolažev fotografij DMFA iz različnih poletnih šol, taborov, priprav na mednarodna tekmovanja ter starejše fotografije slovenskih ekip za MMO, MFO in MEO. Prireditev so popestrili zanimivi gosti in gostje iz sveta znanosti in umetnosti, med njimi tudi znanstvenica in nekdanja tekmovalka dr. Zala Lenarčič, doktorica kvantne fizike in prejemnica nagrade ERC. Navdušila sta nas tudi plesalca akrobata Mojca Špik in Inan Sven Du Swami iz koleltiva Fabla, ki sta uprizorila del gibalno-vizualne predstave Kopernikova teorija.

V zaključku prireditve so na oder prišli udeleženci letošnjih mednarodnih tekmovanj: Mednarodne matematične olimpijade, Mednarodne fizikalne olimpijade, Mednarodne ekonomske olimpijade, Mednarodne olimpijade iz astronomije in astrofizike, Evropske fizikalne olimpijade, Evropske dekliške matematične olimpijade, Srednjeevropske matematične olimpijade. Na koncu prireditve so ob stoječem aplavzu vse dvorane napolnili oder za skupinsko fotografijo vsi letošnji nagrajenci.

Iskrene čestitke Lari in Nacu za izredne dosežke in uspešno pot naprej!

Irena Papac, mentorica

Fotografije: Irena Papac, prof.

Oglejte si tudi