Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
SOB.
22°C
4°C
Oceni objavo

Razpored testiranj od 18.1. do 22.1.2021

V Zdravstvenem domu Radovljica s hitrimi antigenskimi testi tudi v tem tednu izvajajo testiranje na novi koronavirus.

Urnik testiranj

Datum

Dan

Lokacija

Ura

Kdo

18. 1. 2021

ponedeljek

ZD Radovljica

6 – 8h

Naročene skupine

19. 1. 2021

torek

ZD Radovljica

16-19h

Množično testiranje

20. 1. 2021

sreda

ZD Radovljica

16 – 19h

Množično testiranje

21. 1. 2021

četrtek

ZD Radovljica

17 – 19h

Množično testiranje

22. 1. 2021

petek

ZD Radovljica

8 – 10h

Množično testiranje

Testiranje se izvaja pred vhodom v urgenco Zdravstvenega doma Radovljica po sistemu ¨drive in¨. Zainteresirani se z avtom zapeljete pred vhod zdravstvenega doma, kjer svojo identiteto potrdite z osebno izkaznico in kartico zdravstvenega zavarovanja. Zdravstveno osebje odvzame bris. Ko je test zaključen, ste o njegovem rezultatu obveščeni s sporočilom po telefonu. Zdravstveno osebje vas seznani s predvidenim časom prejema izvida.

Redna telesna dejavnost za ohranjanje zdravja

Redna telesna dejavnost je eden najpomembnejših dejavnikov za ohranjanje zdravja in preprečevanja bolezni. Ugodni učinki redne telesne dejavnosti se kažejo na telesnem in tudi duševnem počutju.

Geografske značilnosti naše občine in lepo vreme nudita ugodne možnosti za rekreacijo v naravi. Tveganje prenosa okužbe pri gibanju v naravi je bistveno manjše kot pri telesni aktivnosti v zaprtih prostorih. Pri rekreaciji je treba upoštevati trenutno veljavne predpise omejevanja gibanja, vzdrževati medsebojno razdaljo in uporabiti masko, če se medsebojna razdalja zmanjša. V zimskem času in pri nizkih zunanjih temperaturah maska hitro postane vlažna in ne nudi ustrezne zaščite, zato jo je treba pogosteje menjati.

Osebe, ki imajo znake okužbe s covidom-19, osebe, ki so bile pozitivne na testiranju in osebe, ki so imele visoko tvegan stik z okuženo osebo, naj ostajajo doma v samoizolaciji.

Zdravstveni dom Radovljica

Oglejte si tudi