Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
SOB.
22°C
4°C
Oceni objavo

Očistimo našo občino – Radovljica 2016

Letošnja akcija »Očistimo našo občino – Radovljica 2016« bo v soboto, 2. aprila, na Dan za spremembe, s katerim združenje Slovenska filantropija že sedmo leto spodbuja prostovoljstvo. Tudi tokrat akcijo podpirata Občina in Komunala Radovljica, ki bo poskrbela za vreče, rokavice in odvoz zbranih odpadkov. Pri čiščenju in urejanju naših krajev, sprehajalnih poti in okolice bodo sodelovale krajevne skupnosti, društva, vrtci in šole. Seznam zbornih mest in točni termini akcije po krajih bodo na spletnih straneh objavljeni konec marca.


V radovljiški občini krajevne skupnosti, občina, Komunala Radovljica in različna društva že desetletja organizirajo spomladanske čistilne akcije. Nadgradili so jih pred šestimi leti s sodelovanjem v akciji Očistimo Slovenijo v enem dnevu!, ki jo je organiziralo Društvo Ekologi brez meja. Tedaj so iz urbanega okolja in narave na območju občine odstranili 106 ton odpadkov, sodelovalo pa je več kot 3200 prostovoljcev. Vseslovenska akcija je bila ponovljena še v letu 2012, ko je bil projekt tudi del globalne pobude Očistimo svet.


Po tem zgledu so v zadnjih letih organizirane vse čistilne akcije v občini, član Društva ekologov brez meja Igor Dornik pa ostaja njihov koordinator. Učinki so dobri, prostovoljci so odstranili odpadke z večine divjih odlagališč, novo nastalih pa je manj.


Ob tej priložnosti želimo opozoriti, da tudi odlaganje zelenih vrtnih odpadkov, ki spomladi nastanejo pri delu na vrtovih, urejanju živih meja in obrezovanju dreves, v naravi ni dovoljeno. Na zbirnem centru zeleni odrez lahko odložimo brezplačno.

 

Oglejte si tudi