Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Prenovljena Kavarna Park na Bledu

15. marca je odpirla vrata prenovljena Kavarna Park, dom edine originalne blejske kremne rezine. 

S prenovo, ki jo je doživela po skoraj 30 letih, je Kavarna Park dobila podobo moderne, sveže kavarne z lokalnim alpskim pridihom, hkrati pa je prilagojena globalnemu gostu, ki obišče Bled.

 

 »Sladka blejska kraljica«, edinstvena originalna blejska kremna rezina, je dobila svoj osvežen in prenovljen dom. "Le pri nas je blejska kremna rezina prava originalna, ki jo slaščičarji v slaščičarski delavnici Hotela Park pripravljajo že od leta 1953, torej zavidljivih 66 let. Letošnje leto je Kavarni Park leto 15 milijon-te izdelane kremne rezine. Pri pripravi uporabljamo originalne, sveže in kakovostne sestavine: sveža jajca, moko, sladko smetano, mleko, sladkor in maslo. Svežina jajc je pri pripravi kreme še posebej pomembna, saj je zaradi nje krema okusna in rahla, hkrati pa se kar stopi v ustih. Originalne kremne rezine se vsak dan sveže pripravljajo brez industrijskih pripravkov. Naši slaščičarji jih pripravljajo ročno, kar je dandanes v svetu prava redkost. Kremne rezine pripravljamo večkrat na dan, ob koncih tedna, ko je na Bledu največ obiskovalcev, tudi vsako uro, " je povedala direktorica Sava Hotelov Bled, Mojca Krašovec. 


Prenovljeno Kavarno Park krasi smrekov les, ki je rdeča nit prenovljenih nastanitev Sava Hotels & Resorts na Bledu. Smrekov les, za katerega so navdih našli v lokalni Pokljuški smreki v prostor vnaša prijetno elegantno domačnost in pridih lokalnega okolja. Skozi velike steklene površine pa se ponuja najlepši razgled na Bled. Posebno pozornost so posvetili osvetlitvi kavarne, ki jo krasijo luči v obliki smrekovega storža slovenske izdelave. Navadna smreka je namreč najbolj številčna drevesna vrste v Sloveniji in po starodavnem ljudskem prepričanju velja za drevo, ki lahko od človeka prevzame bolezen.

 

 

 

Oglejte si tudi