Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
10°C
JUTRI
14°C
1°C
Oceni objavo

10. oktober - Svetovni dan duševnega zdravja

Bliža se 10. oktober - Svetovni dan duševnega zdravja. Vodilna tema letošnjega dne, določena s strani WHO, je Duševno zdravje mladih v svetu, ki se prehitro spreminja. Več v priponki.

Znaki duševne motnje se v treh četrtinah primerov pojavijo že v mladosti in v zgodnji odrasli dobi. Zato je potrebno nameniti veliko pozornosti promociji duševnega zdravja pri mladih, preprečevanju duševnih motenj, izobraževanju, njihovemu osveščanju in krepitvi moči za obvladovanje težav in stresnih okoliščin, med katerimi so lahko tudi spletne vsebine.

Na ŠENT- u, Slovenskem združenju za duševno zdravje, ki že 25 let deluje v smeri destigmatizacije in ozaveščanja širše javnosti o pomembnosti skrbi za duševno zdravje, se letos ob svetovnem dnevu duševnega zdravja posebej zavzemamo in  borimo proti stigmi mladih s težavami v duševnem zdravju.
Na ta dan bomo predstavniki Šentgora prisotni pred stavbo Upravne enote Radovljica, in sicer med 10.00 in 12.00 uro. Mimoidočim bomo delili zelene pentlje, ki simbolizirajo duševno zdravje ter letake z nasveti, kako do boljšega duševnega zdravja. Na voljo pa bomo tudi za kakršnakoli vprašanja na to temo. Vljudno vabljeni!

Oglejte si tudi