Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
10°C
JUTRI
14°C
-2°C
Oceni objavo

Akcije čiščenja okolja v aprilu

Organizatorji napovedujejo več spomladanskih čistilnih akcij. V Vrbnjah so akcijo uspešno speljali 27. marca, sodelovalo je okrog 70 krajanov. V krajevni skupnosti Lancovo bodo okolje čistili v soboto, 17. aprila. Udeleženci se bodo zbrali pred Kulturnim domom na Lancovem ob 9. uri, akcijo pa bodo zaključili ob 12. uri. Ta dan, 17. aprila, bodo akcije čiščenja okolja pripravili tudi v krajevnih skupnostih Podnart, Kamna Gorica in Lesce. V soboto, 24. aprila, bo čiščenje bregov reke Save v organizaciji Fun Raftinga in čistilna akcija v krajevnih skupnostih Otok ter Begunje, 8. maja pa še v Mošnjah.

Zavod Manipura je s svojimi prostovoljci iz programa Evropska solidarnostna enota že pobrali odpadke na gradu Kamen, v dolini Drage od odcepa za Drago pa do slapu Luknja in ob pešpoti Leše – Mlaka. Načrtujejo še čiščenje ob cesti Zadnja vas – Begunje ter ob cesti na Dobrčo. V Dragi ob grobišču talcev so naleteli na ostanke sveč, ki so jih ljudje odvrgli kar v opuščeno obzidje, pa tudi na druge odpadke. Opazili so, da pohodniki praktično celotno dolžino ob potoku uporabljajo za WC in je povsod polno toaletnega papirja. Zato predlagajo, da je glede na veliko število planincev, ki obiskujejo dolino, vredno razmisliti o izgradnji urejenih in ekološko ustreznih WC-jev na enem od parkirišč.


Prizadevanja krajevnih skupnosti, društev ali posamezniki za čiščenje odpadkov v krajih in naravnem okolju tudi letos podpirata Občina in Komunala Radovljica. Če načrtujete čistilno akcijo, to sporočite po elektronski pošti na naslov: mojca.dolar@komunala-radovljica.si. Komunala Radovljica bo zagotovila vreče za odpadke, rokavice in odvoz zbranih odpadkov z dogovorjenih mest. Organizatorji pa morajo akcije speljati ob upoštevanju ukrepov za preprečevanje širjenja okužb s covidom-19.


Za dodatne informacije se organizatorji lahko obrnete tudi na občinsko upravo (Manca Šetina Miklič, e-naslov: manca.setina-miklic@radovljica.si).


Naslovna fotografija z akcije v Vrbnjah (vir: FB-profil društva Stonoge)

Oglejte si tudi