Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-1°C
JUTRI
12°C
-2°C
Oceni objavo

Prireditve ob prazniku občine Radovljica 5. avgustu

Osrednja slovesnost ob občinskem prazniku s podelitvijo priznanj in koncertom bo v petek, 2. avgusta, ob 19.30 na Linhartovem trgu pred cerkvijo v Radovljici. Če bo deževalo, bo prireditev v Linhartovi dvorani. Program slovesnosti bo oblikoval Rok Andres

 

Občinski nagrajenci

 

Občinska priznanja bo na slovesnosti izročil župan Ciril Globočnik. Najvišje priznanje, veliko plaketo Občine Radovljica, bo letos prejel Avguštin Mencinger za delovanje na področju kulture in turizma, ohranjanja sakralne dediščine in prispevek k prepoznavnosti Radovljice. Prejemniki plaket so dr. Sabina Šegula za širjenje znanja in razvoj floristike v lokalni skupnosti in mednarodnem prostoru, Krajevna organizacija Rdečega križa Radovljica ob 80-letnici delovanja in Prostovoljno gasilsko društvo Brezje ob 70-letnici delovanja. Pečata bosta prejela Marija Hudovernik za prispevek na področju podjetništva ter uspešno vodenje Območne obrtno-podjetniške zbornice Radovljica ter Atletski klub Radovljica za 10-letno delovanje na športnem področju, medaljo pa Vladimir Oblak za vzorno skrb za stavbo Radovljiške graščine in njene dediščine.

 

Posebno priznanje in denarno nagrado za nadaljnje izobraževanje bodo prejeli letošnji zlati maturanti in dijaki, ki so bili odlični v vseh štirih letnikih srednje šole: Katarina Erman, Rok Filipovič, Klara Gačnik, Katja Kranjec, Ana Mestinšek Mubi, Katja Peternelj, Ana Rejc, Aleš Šlibar, Tin Šter in Matic Vrečko.

 

Veter nosi pesem mojo

 

Koncert »Veter nosi pesem mojo« pripravlja KUD Theatrum Mundi z Evo Hribernik in Jarom Ješetom. Na koncertu bodo predstavljene najlepše operetne melodije in skladbe bratov Avsenik v počastitev leta bratov Avsenik 2019, ki ga je ob 90-letnici rojstva Slavka in Vilka Avsenika razglasilo predsedstvo Zveze slovenskih godb. Nastopili bodo pevci Mojca Bedenik, Domingo Stasi, Antonella Degasperi in Fabrizio Macciantelli, pianist Marco Paderni ter člani Pihalnega orkestra Lesce, v program pa bodo vpletli tudi plesne in igrane prizore.

 

Srečanje mest na Venerini poti


Srečanje mest na Venerini poti bo kot uvodna prireditev občinskega praznika in Festivala Radovljica že to nedeljo, 28. julija. Na Linhartovem trgu se bodo na srednjeveški tržnici med 10. in 19. uro predstavili mojstri domače in umetnostne obrti: srednjeveška kovnica, kmečko orodje, replike starih skrinj, herbarij, kovaški izdelki, dražgoški kruhki, izdelki iz pletene slame in vrbe, pekovski izdelki, lončarji in keramičarji, rezbarji, zeliščarji, pletarji, čebelarji, kleklarice, … Ob 10. uri bo slavnostni začetek s pozdravom viteškega zmagovalca Gašperja Lambergarja z Gradu Kamen in srednjeveškimi predstavami. Srečanje mest na Venerini poti se je začelo kot spomin na viteza Ulrika Lichtensteinskega, ki je v 13. stoletju preoblečen v prelestno Venero jezdil iz Benetk na Češko in bil gost tudi na gradu Kamen.

 

Spominsko srečanje na Vodiški planini

 

Občinski praznik 5. avgust je posvečen spominu na ustanovitev Cankarjevega bataljona leta 1941 na Vodiški planini. Združenje borcev za vrednote NOB območja Radovljica bo tradicionalno spominsko srečanje pri Partizanskem domu na Vodiški planini ob obletnici ustanovitve Cankarjevega bataljona priredilo v soboto, 3. avgusta, ob 11. uri.

 

Ta dan ob 10. uri bo v Galeriji Šivčeva hiša tudi vsakoletna praznična arhitekturna delavnica Radovljica – staro mesto, ki jo organizira Center arhitekture.

 

Poletje v Radol'c 2019: program praznovanj občinskega praznika

 

NEDELJA, 28. JULIJ 2019

 

Od 10. do 19. ure

SREČANJE MEST NA VENERINI POTI

Uvodne prireditve in slovesnosti 37. Festivala Radovljica: sejem mojstrov domače in umetne obrti, ulične predstave, lokostrelski turnir, srednjeveški plesi

Linhartov trg v Radovljici

(Turistično društvo Radovljica)

 

PETEK, 2. AVGUST 2019

 

Ob 19.30 uri

OSREDNJA SLOVESNOST OB OBČINSKEM PRAZNIKU S PODELITVIJO PRIZNANJ IN KONCERTOM »VETER NOSI PESEM MOJO«

Linhartov trg v Radovljici, pred cerkvijo

(ob dežju v Linhartovi dvorani Radovljica)

(Občina Radovljica in KUD Theatrum Mundi)

 

SOBOTA, 3. AVGUST 2019

 

Ob 10. uri

IGRIVA ARHITEKTURA »RADOVLJICA – STARO MESTO«

Arhitekturna delavnica

Galerija Šivčeva hiša v Radovljici

(Center arhitekture)

 

Ob 11. uri

SPOMINSKO SREČANJE S KULTURNIM PROGRAMOM OB 78-LETNICI USTANOVITVE CANKARJEVEGA BATALJONA

Vodiška planina, Partizanski dom

(Združenje borcev za vrednote NOB območja Radovljica)

Oglejte si tudi