Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
14°C
0°C
Oceni objavo

Pogovor župana z župniki

Župan Ciril Globočnik se je tudi v začetku letošnjega leta sestal z župniki in predstojnikoma samostanov na območju radovljiške občine. Izmenjali so informacije o opravljenem delu v preteklem letu in načrtih v letu 2022. V občini Radovljica je devet župnij: Begunje, Dobrava, Kamna Gorica, Kropa, Lesce, Ljubno, Mošnje, Ovsiše in Radovljica ter dva samostanska reda na Brezjah – frančiškani in šolske sestre.

Občina v proračunu vsako leto namenja sredstva za obnovo sakralne kulturne dediščine in jih dodeli preko javnega razpisa. Na razpisu v letu 2021 je sredstva prejela Župnija Mošnje, in sicer 20 tisoč evrov za obnovo srednje ladje farne cerkve in prezbiterija.

Župnike so na delovnem srečanju z županom zanimali predvsem naložbe in projekti občine v njihovem okolju, kot so obnova Plečnikovih paviljonov v Begunjah, kjer bo občina najprej sanirala plazovito brežino, projekt pa že dalj usklajuje z Zavodom za varstvo kulturne dediščine, trenutna obnova Kovaškega muzeja in opornega zidu pod cerkvijo v Kropi in postopek razglasitve cerkve v Mošnjah za kulturni spomenik lokalnega pomena, za katerega pa občina soglasja Zavoda za varstvo kulturne dediščine ne uspe pridobiti.

Oglejte si tudi