Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Podelitev priznanj in koncert ob občinskem prazniku

Na drevišnji slovesnosti ob občinskem prazniku 5. avgustu v Grajskem parku v Radovljica je župan Ciril Globočnik izročil priznanja občinskim nagrajenkam in nagrajencem. Zahvalil se jim za njihove neprecenljive prispevke za našo skupnost, vsem zbranim pa čestital za občinski praznik. Izrazil je upanje, da bomo ob odgovornem ravnanju in večjem številu cepljenih poletje vendarle lahko doživeli sproščeno, z obiskom prireditev in z boljšo sezono tistih panog, ki so odvisne od obiskovalcev. V juniju in juliju je občina Radovljica že gostila več večjih športnih, glasbenih in zabavnih prireditev. Društva in zavodi si prizadevajo za pester program in so pri tem uspešni kljub težjim pogojem za organizacijo prireditev.

Veliko plaketo, najvišje občinsko priznanje, je prejela zdravnica Mateja Lopuh za razvoj paliativne oskrbe. V imenu nagrajencev se je zahvalila, ker občina prepoznava pomen dela in pizadevanja za visoko kakovost življenja v našem okolju. Izrazila je željo, da bi vsi spoštovali življenje in si zanj prizadevali, tudi ko ni popolno.

Občinski praznik 5. avgust je posvečen spominu na ustanovitev Cankarjevega bataljona leta 1941 na Vodiški planini. Člani Združenje borcev za vrednote NOB območja Radovljica so na začetku slovesnosti na grobnico padlih Cankarjevega bataljona v Grajskem parku položili spominski venec.

Praznovanje v parku se nadaljuje z opernim koncertom, na katerem se s koncertno izvedbo Seviljskega brivca predstavljajo mladi slovenski pevci in pevke, ki se v Radovljici udeležujejo poletne operne akademije maestra Georga Pehlivaniana.  

Že jutri pa se začenja 39. Festival Radovljica, prvi koncert bo v cerkvi sv. Petra v Radovljici ob 20. uri. Nastopil bo Ansambel Sonatori de la Gioiosa Marca, ki se od ustanovitve pred skoraj štirimi desetletji posveča predvsem beneški glasbi 17. in 18. stoletja. Deset koncertov festivala se bo zvrstilo do 22. avgusta.

Tradicionalno spominsko srečanje s kulturnim programom pri Partizanskem domu na Vodiški planini v počastitev spomina na ustanovitev Cankarjevega bataljona bo v soboto, 7. avgusta, ob 11. uri.

Oglejte si tudi