Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
9°C
JUTRI
25°C
12°C
Oceni objavo

Peter Prevc prejel spominski znak Zveze veteranov vojne za Slovenijo

V petek, 31. maja 2024, je na krajši slovesnosti v Domu veteranov v Radovljici predsednik Zveze veteranov vojne za Slovenijo Ladislav Lipič podelil spominski znak Zveze veteranov vojne za Slovenijo odličnemu skakalcu Petru Prevcu, ki je letos sklenil tekmovalno pot. Tudi veterani vojne za Slovenijo so bili vedno ponosni in hvaležni za vse, kar je Peter Prevc dosegel. V nagovoru je omenil, da je bil Peter Prevc vedno v središču pozornosti le zaradi svojih dobrih, vrednih dejanj, nikoli zaradi slabih. S svojimi uspehi in vedenjem je bil najboljši promotor Slovenije. Svoj nagovor je zaključil z besedami: »Uspehi nas povezujejo in s svojimi dejanji ste bili tisti, ki ste vedno združevali. Vaše ime bo ostalo z zlatimi črkami zapisano v svetu medsebojnega spoštovanja in odnosov, kot si jih vsi želimo.«


Peter Prevc se je za prejeto priznanje zahvalil in dejal, da mu je v čast, da je spoštovan na tako mnogo področjih.


V imenu občine Radovljica ga je pozdravil župan Ciril Globočnik. Poudaril je, da so občani ponosni, da imajo v svoji sredini tako uspešnega športnika ter zaželel njemu in njegovi družini prijetno življenje v občini Radovljica.


Na slovesnosti sta bila prisotna tudi tudi bivša uspešna skakalca, oba veterana VVS,  Ivan Zupan in Vinko Bogataj, ki sta prav tako čestitala Petru za vse dobro, kar je in kar bo še naredil.

Oglejte si tudi