Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
23°C
5°C
Oceni objavo

Ob prazniku slovenskega športa

Na pobudo Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez smo Slovenci  junija dobili nov državni praznik – dan slovenskega športa. Obeleževali ga bomo vsako leto 23. septembra.

Občina Radovljica je med najbolj športnimi slovenskimi občinami, ne le zaradi uspehov vrhunskih športnikov, ki prihajajo iz tega okolja, pač pa tudi zaradi močne podpore izvajalcem letnega programa športa ter dobro razvite in vzdrževane športne infrastrukture, ki nudi odlične pogoje za razvoj in sobivanje cele vrste športnih panog in interesnih športnih dejavnosti. Zaradi omejitev, ki so posledica epidemije covid-19, bodo v sredo, 23. septembra, organizirani dogodki izvedeni v manjšem številu in obsegu, kot bi bili sicer, a na ta dan (in seveda tudi na vse ostale) šteje čisto vsaka oblika telesne dejavnosti.

Najbolj živahno bo v sredo, 23. septembra, v Športnem parku Radovljica in Centru Veriga v Lescah. Na nogometnem igrišču z umetno travo v športnem parku se bodo med 17.00 in 18.30 pomerile nogometne ekipe Nogometnega kluba Lesce v kategoriji U8. Smučarski klub Radovljica bo na pokritem igrišču za in-line hokej med 16.00 in 19.00 najprej uredil poligon za otroke od 5. do 8. leta, nato pa svojo Alpsko šolo predstavil še v kategorijah U 10 in U 12. Igrišča za badminton v športnem parku pa bodo med 16.00 in 18.00 tokrat namenjena predstavitvi odbojke, za katero bo poskrbel Odbojkarski klub Bled.

Zelo zanimivo bo tudi v Centru Veriga v Lescah, kjer je za bogat in raznovrsten program poskrbel Taekwon-do klub Radovljica. Za uvod bo obiskovalcem ob 17.00 najprej zapela Eva Boto, ob 17.30 sledi predstavitev panoge taekwon-do, ob 17.45 likovnih in kulturnih delavnic, ob 18.00 predstavitev kempa, ob 18.15 multimedijske delavnice, ob 18.30 bodo na svoj račun prišli ljubitelji funkcionalnih vadb in vadbe za starejše, ob 18.45 sledi predstavitev panoge strelstvo, ob 19.00 pa bo ponovno nastopila Eva Boto.

Prav na slovenski praznik športa pa se zadnjih nekaj let po vsej Evropi začenja tudi Evropski teden športa, iniciativa Evropske komisije, katere namen je spodbuditi ljudi k telesni dejavnosti in skrbi za zdravje, del katere je tudi Slovenija.

Oglejte si tudi