Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

PGD Radovljica z novo podobo, bolj prepoznavni in varni

V Prostovoljnem gasilskem društvu Radovljica smo se odločili za novo celostno podobo na naših intervencijskih vozilih. Sama ideja se je začela pred dvema letoma, ko je sedanji predsednik društva Žiga Lenček pripravil gradivo za celostno podobo, ki bi najbolj od vsega poudarila Radovljico kot mesto v katerem deluje naše društvo, obenem pa bi novi odbojni materiali in poslikava povečala vidljivost v cestnem prometu in zagotovila večjo varnost med vožnjo in ob posredovanju. 

Za podobo smo izbrali dostopno fotografijo Radovljice in v ateljeju TOM oblikovali obris že prepoznavnega pogleda na Radovljico iz Lancovega. Podobi smo dodali napise, ki seveda označujejo še kako potrebno telefonsko številko 112 in vse skupaj zapeljali z odsevnimi linijami do največje možne vidljivosti. Zadnji del vozila je še posebej izpostavljen ob ukrepanju na avtocesti ali na manj preglednih predelih, zato vsebuje podobno zasnovo kot novi prometni znaki z rumeno odbojno barvo po sistemu smrekce. 


Na novo celostno podobo smo ponosni in v veselje nam je predstavljati podobo Radovljice in našega društva, obenem pa smo poskrbeli za večjo prepoznavnost in vidljivost.  

Za izdelavo je poskrbel Atelje TOM, ki je poslušal naše potrebe in jih prilagodil dejanski izvedbi. 

Oglejte si tudi